BİK, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını ele alıyor

Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürlüğü tarafından Kasım 2011'den bu yana 'Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme' ülke programı geliştirme çalışmaları kapsamında 14 Kasım'da program düzenleyecek. Yapılan basın açıklamasında şu açıklamalara yer verildi:"Bilindiği gibi tarımsal üretim bölgemiz açısından büyük önem taşımakta ve insanların üretim biçimleriyle hastalıkları arasında büyük ilişki bulunmaktadır. Tarımda çalışan ailelerin hastalıklarını önleyerek tarımsal üretimin niteliğini artırmak amacıyla Harran üniversitesi tarafından, Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle ve Birleşmiş Milletler desteğiyle Kasım 2011'den bu yana 'Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme' ülke programı geliştirme çalışmaları yürütülmektedir. Söz konusu program kapsamında, Harran Üniversitesi ve Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şubesi işbirliği ile Şanlıurfa ve Adıyaman'da görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarına yönelik, programda gelinen noktayı uygulama örnekleri ve sorunun sahiplerinin ifadeleriyle açıklayan bir toplantı yapılması planlanmıştır. Toplantının temel amacı, tarımda çalışanların sağlık düzeyinin yükseltilmesi için yapılan iyi uygulama örneklerinin medya aracılığıyla duyurulması ve kamuoyunda ve yöneticilerde farkındalık sağlanmasıdır.
Özellikle kış döneminde yapılacak çalışmalara yol göstermesi açısından işçilerin ilimize geldiği bu dönemde toplantının yapılması planlanmıştır.
Kamuoyunda ve kurumlarda konuya yeniden duyarlılık oluşturulması ve etkisi kanıtlanan çalışmaların hizmet sunum sistemine entegre edilmesi için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen toplantı 17 Kasım 2014 tarihinde El- Ruha Otel'de 10:00-14:00 saatleri arasında yapılacaktır. Toplantıya mevsimlik tarım işçileri ve ilgili sektör yöneticileri katılacaktır."

YENİURFA