DÜNYANIN GÖZÜ KOBANİ'DE

Uluslararası Erbil Havaalanı'ndan Türkiye'ye geçen  peşmerge güçlerini taşıyan özel uçak, saat 01.15'te GAP Havaalanı'na indi. Bir süre havaalanında bekleyen peşmerge güçlerini otobüslerle Suruç'a hareket etti. Polis, havaalanı ve yol güzergahında geniş güvenlik önlemi aldı.
Peşmerge güçleri, kendileri için apronda bekletilen otobüslere geçti. Havalanı içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, basın mensuplarının bölgeye girmesine izin vermedi. Daha sonra 6 midibüse bindirilen bir grup peşmerge, Kobani'ye geçmek üzere Suruç ilçesine hareket etti. Konvoyu takip eden gazetecilere ise izin verilmedi.

'KONVOY HABUR'DAN YURDA GİRİŞ YAPTI'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesine gönderdiği ağır silahlı Peşmerge konvoyu yurda giriş yaptı. Çıkış sırasında sınır kapısında bekleyen bir grup, Peşmergelere sevgi gösterisinde bulundu. Biri ambulans 38 aracın yer aldığı konvoyun, Silopi, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa üzerinden Suruç'a, buradan da Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin Kobani ilçesine ulaştı. Peşmerge birliklerinin araçlarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da aralarında bulunduğu çok sayıda mühimmatın taşındığı bildirildi. IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, giden Peşmergelerin, Kobani'deki Halk Savunma Birliklerine (YPG) daha çok lojistik destek vereceğini ifade etmişti. Peşmergenin Erbil'den hareketi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasının ardından gerçekleşmişti.

'200 ÖZGÜR SURİYE ORDUSU SAVAŞÇISI KOBANİ'YE GEÇTİ'

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Abdulcebbar el-Akidi, ÖSO mensubu 200 kişinin Kobani'ye geçtiğini iddia etti. Akidi, yaptığı açıklamada, 'Özgür Suriye Ordusu'ndan 200 savaşcı, Türkiye üzerinden Kobani'ye giriş yaptı'' dedi.  IŞİD'e karşı Kobani'de zafer kazanacakları konusunda inancını dile getiren Akidi, uluslararası toplum ve koalisyon güçlerinden, terör örgütü IŞİD ve katil Esed rejimine karşı savaşan ÖSO'ya destek vermesini istedi. Abdulcebbar el-Akidi, ÖSO tarafından, bin kişilik grubu IŞİD'e karşı savaşmak üzere Kobani'ye götürmekle görevlendirildiğini açıklamıştı.