İlçelerde Cumhuriyet Bayramı kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şanlıurfa'nın Akçakale, Siverek, Halfeti ve Harran ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Akçakale'de sentetik çim sahda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Emniyet Müdürü Mahmut Çetin, daire amirleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Fırat, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı. Tören, öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteri ve şiirleri okunmasıyla sona erdi.
SİVEREK
Cumhuriyet alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Kaymakam Hamza Erkal, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Abdullah Özkantar, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Ceyhun Nergiz, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Erkal, demokrasi ve cumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten inanmanın bilinciyle, Türkiye Cumhuriyetin'in kurucuları olan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitler ve gazileri şükran ve minnetle andıklarını belirterek, Karaman ilinde mahsur kalan 18 maden işçisinin sağ selim kurtarılması temennisinde bulundu. Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından okulların geçiş töreniyle tören sona erdi.
HALFETİ
Halfeti'deki kutlama etkinlikleri kapsamında Kaymakam Kaymakamı Mutlu Köksal, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Hükümet Konağı önündeki törende ise Kaymakam Köksal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tolga Çetin, Belediye Başkanı Mustafa Bayram, öğrenciler ile vatandaşların bayramını kutladı. Kaymakam Köksal'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler hak oyunları gösterisini sundu.Öğrencilerin geçiş töreniyle etkinlik tamamlandı.
HARRAN
Harran ilçe stadında düzenlenen tören de, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, Kaymakam Selami Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Yazıcı'nın konuşmasının ardından öğrenciler hazırladıkları çeşitli gösterilerini sunmasının ardından tören sona erdi.