Hayata Destek Evi'nde Capoeira coşkusu

Brezilya kökenli, müzik, hareket ve dansın temelini oluşturduğu bir savunma sanatı olan Capoeira, aynı zamanda dünyanın pek çok yerinde,çocuk ve gençlerin psiko-sosyal gelişimi için kullanılmakta olan bir aktivitedir. Şanlıurfa Hayata Destek Evi'nde, toplamda 31 Şanlıurfalı ve 36 Suriyeli kız ve erkek çocuk ile gencin ilgiyle katıldığı Capoeira atölyesinin iki eğitmeninden Fatih Gençkal, "Suriyeli ve Türkiyeli çocuklarla gerçekleştirdiğimiz bu atölyede Capoeira'nın özünde varolan coşku, dayanışma ve sosyal iletişimin en dolaysız biçimde açığa çıktığını düşünüyorum," diyor ve "Capoeira'nın psiko-sosyal bir etkinlik olarak bizleri nasıl birbirimize yaklaştırdığını ve içimizdeki oyun duygusunu paylaşmamızı sağladığını görmek çok güzeldi" diye ekliyor.
Psiko-sosyal ve eğitsel aktiviteler aracılığıyla yerel halk ve Suriyeli topluluklara ulaşılarak, günlük hayatta kullanılacak becerileri beraberce öğrenme fırsatı sunan Hayata Destek Evi aynı zamanda, Şanlıurfa'da kamp dışında yaşayan Suriyeli mülteciler için sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere yönlendirici bir merkez haline gelmeye başladı.
Hayata Destek Evi proje yöneticisi Zeyneb Gültekin, "Capoeira atölyesiyle Hayata Destek Evi'nin başlıca amaçları olan krizden etkilenmiş çocuk ve gençlere  kendilerini güvende hissedebilecekleri bir ortam sağlamaya ve Şanlıurfa'da yaşayan iki topluluğun, birbirlerini tanıyarak ortak paylaşımlarda bulunabilmelerine bir kez daha ulaşmış olduk " diye ifade ediyor.
 Hayata Destek Evi, her hafta Salı'dan Cuma'ya dil sınıfları, bilgisayar, müzik, el sanatları, kuaförlük dersleri ile erkek, kadın ve gençlerin katılımına açık çeşitli kulüpler ile eğitsel atölyelerini yıl boyu sürdürecek. 2005 yılında, afetlerden ve çatışmalardan etkilenmiş bireylerin temel hak ve ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş olan Hayata Destek Derneği, 2012 Ekim ayından bu yana kamp dışında kalan Suriyeli mülteciler için Hatay ve çevre illerde gıda ve hijyen başta olmak üzere psiko-sosyal destek yardımlarına devam ediyor.  Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Hayata Destek Derneği, çalışmalarında ayrım gözetmeme, şeffaflık, insanlık, hesap verebilirlik ilkeleriyle hareket etmektedir.

AAR JAPAN KİMDİR?

Japon yardım ve kurtarma derneği AAR JAPAN, saha projelerinde acil durum ve engelli insanlara destek, risk eğitimleri, bulaşıcı hastalıkları önleme, kamuoyunda farkındalığı arttırma çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.  AAR Japan, 1979'da her hangi bir politik, ideolojik ve dini eğilimden bağımsız olarak kurulmuştur ve halihazırda 15 ülkede projeler yürütmektedir. Ekim2012 itibariyle Türkiye'nin güneydoğusunda Suriyeli mültecilere yardım ve kurtarma çalışmalarına başlamıştır.

AÇIK TOPLUM VAKFI KİMDİR?

Açık Toplum Vakfı, Türkiye'nin insan hakları, demokrasi ve evrensel değerlere karşı daha duyarlı ve daha açık bir toplum olabilmesi amacıyla 20 Ağustos 2008'de kurulmuştur. Açık Toplum Vakfı, öncelikli olarak açık toplum ilkeleri doğrultusundaki projelere mali destek vermenin yanı sıra çalışmalar yaptığı alanlarda yayınlar çıkartmaktadır.
Vakıf, AB-Türkiye üyelik süreci, reform, kadın hakları, eğitim, bölgesel farklılıkların giderilmesi, sivil toplumun güçlenmesi gibi öncelikli ilgi alanlarına giren girişimleri proje veya kurum ölçeğinde kısmen desteklemektedir.
YENİURFA