Ertekin: Sanayileşmemizi, bilimin ışığında gerçekleştirmeliyiz

EconHarran 2014 Ulusal Ekonomi Kongresi,Harran Üniversitesi, Osmanbey Kampüsü Mavi Amfi'de Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, SMMMO Başkanı Nihat Taş Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Harran Üniversitesi İİB Fakültesi Dekanı Abuzer Pınar, Harran Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölüm BaşkanıNazım Ekinci, Akademisyenler öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.
Kongrenin Açılış konuşmalarını Harran Üniversitesi İİB Fakültesi Dekanı Abuzer Pınar, Harran Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölüm Başkanı Nazım Ekinci,SMMMO Başkanı Nihat Taş, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin,Rektör İbrahim Halil Mutlu yaptı.
Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı E.Sabri Ertekin üniversite-sanayi işbirliğinin önemini vurguladığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Sanayileşmemizi,bilimin ışığında, teknolojik imkanları kullanarak gerçekleştirmeliyiz. Üniversiteler bu anlamda üretim ve işleme tekniklerinin geliştirilmesinin temelinde bulunmaktadır. Üniversitelerimiz araştıracak, proje gerçekleştirecek, teknolojinin gelişmesini sağlayacak ki sanayileşmemiz sağlam temellerde gerçekleşsin. Bizler bu konuda Üniversitemize güveniyoruz. Yaptığımız çalışmalarda her zaman bizlerin yanında olmuşlardır. Harran Üniversitesi gerek akademik çalışmaları gerekse saha çalışmaları yönüyle her zaman bizlere yol gösterici olmuşlardır.

'2023 HEDEFLERİNE BÜTÜN KURUMLAR EL ELE VEREREK ULAŞABİLİR'

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Hükümetimizin belirlediği 2023 yılı hedefleri konusunda yapmış olduğumuz projeksiyon çalışmamızda gördük ki ilimizin potansiyelinin sadece %50'sini kullanarak 2023 hedefimize ulaşabiliyoruz. Bu noktada üniversitemize, belediyelerimize, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız ile bizlere sadece çalışmak kalıyor. Bizler bilim ve teknolojiden yararlanarak potansiyelimizi arttırabilir ve hedeflerimize ulaşabiliriz" dedi. Yapılan konuşmaların ardındanİktisat İşletme ve Finans Dergisi EditörüAli Bilge'nin yönettiği, Prof. Dr. Korkut Boratav ileProf. Dr. Oktar Türel'in Panelist olarak katıldığı "Dünden Bugüne Türkiye Ekonomisi" konulu panel gerçekleştirildi. YENİURFA