Hasan Oğul: Umudunu yetirme Türkiye CHP geliyor

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet eden grup başkanı: "Şanlıurfa ilimizden partimize dahil olan, kutlu yürüyüşe katılmak üzere aramıza katılan, Hasan Oğul'u konuşma yapmak için davet ediyorum. Diyerek kürsüye çağrılan Oğul'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tebrik ettikten sonra Oğul'a CHP rozeti taktı.
Hasan Oğul, Cumhuriyet Halk Partisi grubunda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:
Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanım, Başkan vekillerim, Milletvekillerim, Parti meclis üyelerim, il teşkilatından gelen CHP'li üyeler sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Hz. Eyyüp'ün çilegahı Hz. İbrahim'in mekânından sizlere selam getirdim. Veren el alan elden üstündür üslubu ile büyüdük. Ben sizden küçük bir şey istiyorum, ben iktidar meşalesini Şanlıurfa'mdan yakmak için sizden bir ateş istemeye geldim. Bu kutlu davada beraber yürümeye geldim. Size omuz vermeye geldim. Beraber bu yolda yürümeye geldim. Ben sizlere yoldaş olmaya geldim.
Biz Mezopotanyadan, Doğudan, Güneşin doğduğu yerden Harran'ın bereketli topraklarından, sizlere yol arkadaşı olmaya geldim. Anadolu erenlerinin, Yunusların, Hacı Bektaş Velilerin, Pir Sultan Abdalların, Erenlerin, Veysellerin Dadaloğlunun alın teriyle kanıyla göz yaşıyla ıslattığı topraklara sahip çıkmaya geldim.
Söz konusu vatan olunca, gerisi teferruattır. Umudunu yetirme Türkiye CHP geliyor, Umudunu yetirme Türkiye Kılıçdaroğlu geliyor. AKP Türkiye'yi çift görüyor, bir eski, bir yeni görüyor. Eskiden çalıp yeniye getiriyorlar, Allah sonumuzu hayretsin. 2015'de onlardan iktidarı devralmak için hepinizi saygıyla selamlıyorum." Dedi.
MEHMET CANBEK