Göbeklitepe maratonunun tanıtımı yapıldı

Dünya markası olması hedeflenen Göbeklitepe yarı maratonunu hakkında basını ve kamuoyunu bilgilendiren konuşmacılar, 4. düzenlenecek olan maratona bu yıl 20 ülkeden bin sporcunun katılması bekleniliyor.
Göbeklitepe Yarı maratonunun tanıtım toplantısına, Gençlik ve Spor Hizmetleri il müdürü Ertuğrul Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal Daire Başkanlığı Gençlik Spor işleri Şube Müdürü Ömer Faruk Sezer, Piazza Alışveriş Merkezi Müdürü Emine Çulcu, Şanlıurfa Atletizm İl Temsilcisi Faruk Kesik ve Urfa Atletizm Spor Kulübü yöneticisi Hamit Çalış katıldılar.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan, Atletizm Şanlıurfa il temsilcisi ve Göbeklitepe maratonu yarışma koordinatörü Faruk Kesik, konuya ilişkin açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde bu yıl 4.cüsü düzenlenecek olan Göbeklitepe yarı maratonu, tarihin sıfır noktası dediğimiz Göbeklitepe'den başlayıp, Piazza alışveriş merkezinde sona erecektir. Hedefimiz Göbeklitepe yarı maratonunu bir dünya markası yapmaktır. Yarışma 3 koşudan oluşacak. 21 Km yarı maraton, 10 kilometre koşusu ve sonuncusu ise halk koşusu olacak.
Düzenlenecek koşuya 20 ülkeden en az bin katılımcının katılacağını bekliyoruz. Şu ana kadar 600'ün üzerinde yarışmacı kayıt yaptırdı. Buda yarışmanın ciddiyeti bakımından koşunun önemi son derece önemlidir. Koşu sonunda yarışmacılarımıza ödülleri takdim edilecektir. Bu yarışmayı her yıl biraz daha büyüterek bir dünya markası yapmayı hedefliyoruz." Dedi.
Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise yaptığı açıklamada, "2 Kasım'da yapılacak olan Göbeklitepe yarı maratonunda inşallah Şanlıurfamızın hem tanıtımını, hemde gelen misafirlere kültürünü tanıtmış olacağız. Bu yarış atletizm otoriteleri tarafından geleceğin en büyük yarışlarından biri olacağı gösteriliyor. Buda tabi ki bizim için gurur verici bir olay. İnşallah bundan sonraki yarışmalarda ilimizin tanıtımı daha da artmış olacaktır.

AMACIMIZ ŞANLIURFA'NIN BİR SPOR ŞEHRİ OLMASIDIR

Ben buradan başta Sayın Valimiz İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak özere bize desteklerinden dolayı tüm kurum ve kuruluşlara, sponsorlarımıza, her zaman sesimiz olan değerli basın mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." Dedi.

HAMİT ÇALIŞ'A ÖDÜL

Urfa Atletizm Spor Kulübünün sporcusu olan Hamit Çalış 170 Km.lik Kahramanmaraş Elbistan Afşin Ekinözü maratonunda aldığı başarılı sonuç nedeniyle, Gençlik ve Spor Hizmetleri il müdürü Ertuğrul Yıldız tarafından plaket ile ödüllendirildi.
Dünyanın en hızlı koşulan ultra maratonu özelliği olan bu uzun soluklu koşuyu 24 saatte tamamlayan Çalış, 50 yaşında ve belinde 32 cm. metal ile koşarak ilimizi ve anlamda en güzel şekilde temsil etmeye çalıştığını ifade etti.

PROF. DR. KLAUS SCHMİDT ANISINA ÖDÜL

Geçtigimiz aylarda kaybettigimiz, Urfa Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt, anısına Göbeklitepe yarı maratonunda ödül verilecek. Atletizm Şanlıurfa il temsilcisi Faruk Kesik, "2 Kasım'da yapılacak olan maratonda Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt anısına başarılı olan sporculara ödül verilecek." Dedi.
MEHMET ER