Öze Dönüş Platformu'ndan sığınmacılara yardım

Öze Dönüş Platformu üyeleri, Suruç ilçesinde Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere insani yardımda bulundu. Platform üyeleri, yaklaşık bir aydır terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt grupların çatışması nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere yardım ulaştırmak için kampanya başlattı.
Bu kapsamda toplanan ayni ve nakdi yardımlar, platform gönüllülerince Suruç ilçesi kırsalında tespit edilen ihtiyaç sahibi sığınmacılara ulaştırıldı.
Platformun yardım koordinatörü Mehmet Pala, özellikle kırsal bölgelerde hayata tutunmaya çalışan Suriyeli Kürtlerin yardıma ihtiyaç duyduğunu belirterek, Türkiye'deki misafirlere herkesin elinden gelen desteği vermesini beklediklerini ifade etti. Kırsal bölgelerde barınma imkanlarının yetersiz olduğunu vurgulayan Pala, ''Suruç ve köylerinde dramatik bir şekilde sığınmacılar barınıyor. Sınır boylarında boşalan köylere yerleşen insanların büyük bir bölümü elektriksiz, susuz eski, yıkık evlerde barınmak zorunda. Biz de platform olarak ihtiyaç sahiplerine karınca kararınca yardımcı olmaya çalışıyoruz'' dedi. Pala, Suriyeli Kürtlere yönelik yardımları sürdürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.