BAKKAL ESNAFI TOKİ'DEN YANA DERTLİ

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler odasının girişimiyle TOKİ, Bakkal esnafına Maşuk bölgesinde yaklaşık 3 yıl önce konut yapımına başladı. İlk etapta yaklaşık bin konutun orta ölçekli Bakkallar için yapılması planlanmıştı. Önceki günlerde TOKİ'nin Bakkallar Odası için yapımına başladığı konutların fiyatlarının açıklanması tüm bakkal esnafından şok etkisi yarattı. Konutların ortalama fiyatı yaklaşık 160 bin civarında açıklandı. Esnaftan peşinat olarak 15 bin TL istenirken kalan taksitlerin de aylık bin 500 lira ödenmesi planlandı. Yaşanan duruma feryat eden esnaf, belediye seçimleri öncesi vatandaşlara söz veren siyasilerin bu soruna el atmasını istedi.
'ESNAF: ALDATILDIK'
Fiyatların TOKİ tarafından açıklanmasına tepki gösteren esnaflar,"Biz bu fiyatlardan ödeme yapamayız. TOKİ'nin bize taahhüt vardı. Faaliyeti üzerinde satıs yapacaktı. Açıklanan bu fiyatlara bakılırsa, TOKİ'nin fiyatı özel yapılan dairelerin fiyatını geçiyor. Resmen aldatılıyoruz. Fiyatlarda değişim olmazsa hepimiz geri çekilmek zorunda kalacağız. Bizler esnaf olarak bu peşinatı ve aidatları verecek güçte değiliz.
Oda başkanımız Mehmet Altun çok iyi niyetle hareket etti. Kendisi esnafın durumunu bildiği için, TOKİ ile böyle bir anlaşma yoluna gitti; fakat TOKİ açıkladığı fiyatlarla bizleri resmen soyuyor. Bakkal esnafı olarak peşinat ve aylık ödeme şartlarını TOKİ tarafından iyileştirilmesini bekliyoruz. İyileştirme olmadığı müddetçe bu konutlar satılmaz. Bizde esnaf olarak üzülmüş oluruz."ifadelerine yer verdi.
MEHMET CANBEK