Büyükşehir, Suriyeli Kürtler için hamam kiraladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere hamam hizmeti veriyor.
Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle Suruç'taki çadır kamplardan otobüslerle gruplar halinde alınan sığınmacılar, ilçe merkezinde restore ettirilip hizmete açılan hamama getiriliyor.
Şampuan, havlu gibi ihtiyaçları da karşılanan ailelere, kamplarda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca elbise, ayakkabı ve benzeri yardımlarda bulunuluyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Müjdeci, yaptığı açıklamada, Suruç'ta bir süre önce Suriyeli Kürt aileler için hamam kiraladıklarını söyledi.
Çadır kentlerde banyo ihtiyacı olanları her gün otobüslerle bu hamama taşıdıklarını belirten Müjdeci, "Belediyemize ait otobüslerle günde 8-10 sefer yaparak aileleri hamama götürüyoruz.
Onları daha sonra Şanlıurfa'da Belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği giyim mağazasında giydirip çadır kente götürüyoruz.
Buradaki bütün herkesi giydirene kadar bu proje devam edecek" diye konuştu.
Yatılı Bölge Okulundaki kampta 6 bin 800 kişinin barındığını anlatan Müjdeci, herkesin başta hamam olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.Hizmetten yararlanan aileler ise yetkililere teşekkür etti.