Urfa Barosu'nda seçim heyecanı

Şanlıurfa Barosu, iki yıl aradan sonra yeniden seçime gitti. Geçen hafta yapılması planlanan seçim için yapılan genel kurulda yeterli çoğunluk sağlanamamasından dolayı seçim düne ertelenmişti. Dün toplanan genel kurulda yeterli çoğunluk sağlandı. Mevcut Başkan Av. Ali Fuat Bucak, bu dönem adaylığını koymazken başkanlık için Av. Hikmet Delebe ve Av. İrfan Güven yarıştı. Seçimler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı.
Sivil toplum örgütlerinin arasında baronun çok önemli bir görevi bulunduğunu vurgulayan Av. İrfan Güven:"İki yılda bir yaptığımız genel kurulumuzu dün yaptık. Bugün de oy verme işlemi başladı. Saat 09:00'da başladı, saat 17:00'a kadar devam edecek. Baro bir meslek örgütü. Bir yönüyle savunmayı temsil ediyor avukatlar. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları içerisinde belki de en önemli örgütlerden biri. Bu öneme binaen buradan alacağımız mesajlarla görev alacak arkadaşlarımızın da hem Urfa'nın, hem yerel hem de bölgemizdeki sorunlara çözüm üretme yönünde atım atacağımızı düşünüyoruz. Bu sonuçların baromuza, camiamıza, mesleğimize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.
Mesleğin sorunlarına çözüm bulmak için göreve talip olduklarını belirten Av. Hikmet Delebe:"Baromuz 62 yaşında. Dün genel kurulumuz vardı. Bugün itibariyle de seçimlerimiz gerçekleştiriliyor. Saat 09:00 itibariyle başladı, saat 17:00 itibariyle sona erecek. Üye sayımız şu anda 572. Dolayısıyla saat 17:00'den sonra sandıklar açıldığında çıkan baronun iradesine saygı göstermemiz gerekiyor. Biz, inşallah yönetime gelirsek mesleğin sorunlarını çok daha öne çıkaran mesleğin sorunlarına çözüm arayan bir noktada olacağız. Baro bir meslek örgütü olmasının yanında aynı zamanda insan haklarını savunan, özgürlüklerden yana olan bir kurum da olmalıdır. Bu nedenle biz seçildikten sonra elimizden geldiği ölçüde baromuza katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle baro seçimlerimizin mesleğimize, meslektaşlarımıza, yargı camiamıza ve bütün şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."ifadelerine yer verdi.
ORHAN KAYA