FORMASYONZADE OLMAYACAĞIZ

Formasyon mağdurları seslerini duyurmak amacıyla Abide Park'tan Yenişehir Kampüsü'ne kadar yürüyüş eylemi yaptı. Üniversite öğrencileri, kontejan yetersizliğini gerekçe göstererek mağdur oldukları konusunda görüş bildirdi. Ellerine aldıkları 'İbrahim Halil Mutlu, öğrenciler mutsuz','formasyonsuz öğrenciye kız vermiyoruz','öğretmek olmak istiyoruz' yazılı döviz ve pankartlarla yetkilileri göreve davet etti.

Öğrenciler adına açıklama yapan Sakine Zeytin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kontejan yetersizliğinden dolayı çok sayıda öğrencinin mağdur olduğunu söyledi. Zeytin, şöyle konuştu:"
16,10,2014 Tarihinde Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından belirlenen 400 kişilik pedagojik formasyon kontenjanının yetersizliğinden dolayı Harran Üniversitesi öğrencileri olarak mağduriyetimizi bildirmek maksadıyla toplanmış bulunuyoruz. Bugün belirtilen 400 kontenjan verilmesi yönündeki en büyük etken ve sorun olarak üniversitemiz eğitim fakültesi akademik personel yetersizliğinden kaynaklandığını bahane etmektedir. Buna karşın Fen Edebiyat Fakültesi başta olmak üzere üniversitemizdeki diğer fakültelerde de bulunan eğitim fakültesi çıkışlı ve pedagojik formasyon eğitimi derslerini verebilecek düzeyde olan ve bu düzeydeki 20 hocamızın resmi başvuruları eğitim fakültesi tarafından sadece 2'sinin başvurusu kabul edilmekte olup geri kalan hocaları ise çeşitli bahaneler sunarak reddetmiştir. Bu sıkıntıya çözüm olarak; Her fakültenin bünyesinde bulunan eğitim fakültesi çıkışlı hocalarımızın başvuruları kabul edilirse akademik personel sıkıntısı giderileceğinden kontenjan sıkıntımız çok rahatlıkla giderilebilir."
Harran Üniversitesi'nin uzaktan eğitim yoluna gitmeyip kendi öğrencisini ikinci kez mağdur ettiğini ileri süren Zeytin, şunları kaydetti:"Örnek olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin açıklamış olduğu 1500 kontenjanın uzaktan eğitimin kolaylığıyla akademik personel sıkıntısını gidermektedir.
Benzer bir girişimin bizim üniversitemiz tarafından yapılması beklenirken kendi üniversite öğrencisinin mağduriyetini göz ardı edip kendi rahatlığını öğrencilerinin mağduriyetine tercih ederek kendi öğrencisine sırt çevirmektedir.
Diğer taraftan çevre illerde bulunan üniversitelerle protokol imzalayıp akademik personel takviyesi veya öğrencilerin bu üniversitelerde pedagojik formasyon eğitimini alması sağlanırsa açıklamış olduğumuz sıkıntılar ve çözüm önerileri göz önüne alınarak, üniversitemiz tarafından yetkili bir merci tarafından mağduriyetimiz giderilene kadar eylemimiz giderilecektir."
Rektör Mutlu ile görüşen öğrenciler, formasyon sayısının artırılması için üniversite yönetimin YÖK ile görüşeceğini belirterek öğrencilerin mağdur olmaması için gerekenlerin yapılacağını belirtti. Mutlu, öğrencilerden yaşadıkları mağduriyeti dilekçe ile YÖK'e göndermelerini istedi.
Basın açıklamasının ardından öğrenciler, olaysız bir şekilde dağıldı.
ZEKİ ALTUNDAĞ