Hüda Par'dan gıyabi cenaze namazı

HÜDA-PAR üyeleri İslam dünyasında yaşanan katliam ve kıyıma dikkat çekmek amacıyla Balıklıgöl'de bir araya geldi. Cuma namazı çıkışı Diyarbakır'da hayatı kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan üyeler, sık sık tekbirler getirerek herkesi birlik ve beraberliğe davet etti. Üyeler adına açıklama yapan HÜDA-PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, hak ve batıl mücadelesinin Hz. Adem'den bugüne kadar devam eden bir mücadele olduğunu belirterek ve bu mücadelenin kıyamet gününe kadar devam edeceğine dikkat çekti. Yalçın, şunları kaydetti:"100 yıla yakındır İslam coğrafyalarında ve beldelerinde İslam'a ve Müslümanlara yönelik böl-parçala- yut mantığıyla bir kıyım yapılmaktadır. Bu kıyımlarını bazen direk bazen de İslam beldelerinin başındaki Firavunların, Nemrutların, zalim ve despot kuklaların eliyle yapılmaktadır. Zalimler; bu kıyımı yaparlarken en büyük cesareti de İslam ümmetinin dağılmışlık, bölünmüşlük ve bana ne düşüncesinden almaktadır. Hatırlarsanız daha önce bu meydanda Gazze ve Mısır'daki vahşeti ve katliamları kınamak ve gıyabi cenaze namazı kılmak üzere toplanmıştık. Bugün de burada PKK vahşeti ve saldırıları sonucunda katledilen ve şehit edilen kardeşlerimiz için burada toplanmış bulunmaktayız."
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ABD'den döner dönmez 6 Ekim'de Kobani bahanesiyle halkı sokağa inmeye davet ettiğini hatırlatan Yalçın, şöyle konuştu:"7 ve 8 Ekim tarihlerinde 35 ilde eş zamanlı başta Hüda Par camiası olmak üzere tüm İslami yapılara ve dindar insanlara yönelik saldırılar başladı. Bu saldırılarda 6 il 19 ilçe teşkilat binamız saldırıya uğradı. İslami ve insani faaliyet yürüten onlarca dernek ve vakıf da bundan nasibini aldı. Bununla beraber cami, okul, kuran kursu, ambulanslar, cenaze araçları, kamu binaları, onlarca araç ve yüzlerce işyeri talan edildi ve yakıldı. En acı olanı da 41 insanın canına mal olmuştur. Yapılan yıkımlara, talanlara ve ölümlere bakıldığı zaman bu meselenin Kobani meselesi veya IŞİD meselesi olmadığı açıkça görülmektedir. Bu alçakça saldırıların tek amacı İslamı ve Müslümanları yok etmektir. PKK, kendi halkına yaptıkları zulümde sınır tanımamış ve IŞİD'in zulmünü 20'ye katlamıştır. PKK, Kürt meselesinin en temel sorunu haline gelmiştir. Bilsinler ki Müslüman halk bu vahşeti unutmayacak ve bunun hesabını mutlaka soracaktır.
Her yerde olduğu gibi bu bölgede de bir fitne ateşi yakılmak isteniyor. Bu ateşi yakmak isteyen her kimse Allah kahhar olan ismiyle onları kahretsin, bu halkın huzurunu bozmaya çalışanların Allah belasını versin. Fakat şu bilinmelidir ki zulme, haksızlığa ve vahşete karşı sessiz kalanları, tepkisini ortaya koymayanları, ayrıca Berkin Elvan'ın ölümü üzerine kıyameti koparan, aylarca gündemlerinden düşürmeyen ulusal basının, Yasin Börü için üç maymunları oynamasını ve bu vahşeti görmemelerini de kınıyorum. Her ne pahasına olursa olsun; bizler davamızdan ve yolumuzdan asla vazgeçmeyeceğimiz gibi; Has'anfârın, Hüseyinlerin, Yasinlerin yolu bizim yolumuzdur, onların davası bizim davamızdır. Davamızın sonu Allah'a hamd etmektir."
ŞAHBAN KILIÇ