Bu ne yaman çelişki !

Suriye sınırının diğer tarafında IŞİD çeteleri ve Kürt gruplar arasında çatışmaların yoğunluk kazanması Türkiye için tehdit unsuru olmaya devam ederken, Suruç'a 250 metrelik bir mesafede yaşanan çatışmanın izleri Suruç'a düşen havan mermileriyle de görülürken, ünlü mankenlerin göz doldurması düşündürmeye devam ediyor.

ÖNCE YARDIM SONRA DEFİLE

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Cevahir Konuk Evinde düzenlenen defilede 47 kadın kültür merkezi kursiyerleri tarafından 3 yıl boyunca yaptığı çalışmalar sergilenirken, İnsanlık dramının yaşandığı Suruç sınırına yardım götüren belediye başkanlarının defileye katılması ise dikkatlerden kaçmadı.

DEFİLEYE İLGİ YOĞUN OLDU

Şanlıurfa'nın medeniyet tarihi ve kültürünü yansıtan kıyafetler katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
Defileye aralarında Türkiye Güzelleri başta olmak üzere Tuğba Altıntop, Tuğca Kazaz, Ece Gürsel, Simge Tertemiz ve birçok ünlü Manken katıldı.
Defilenin açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman yaptı. Duman," kadın kültür merkezlerimizin ortaklaşa düzenlemiş oldukları sergi ve defile programına hoş geldiniz. Projemiz 2013 yılında kalkınma bakanlığımızın desteği ile geçti. Proje kapsamında 5 adet kurs verildi. Bunlar sanayi dikiş makinesi, sanayi dikiş bilgisayarlı nakış makinesi, geleneksel kıyafetler, takı tasarımı ve gümüş işlemeciliği eğitimi verildi.
Bu proje kapsamında 75 kadın eğitildi. Proje yeni yıla kadar devam edecek. Buradaki amacımız hanımlara bu eğitimi verdikten sonra kendilerinin özel işyerlerini açarak kendilerini yetiştirmektir. Bu bağlamda emeği geçen tüm kamu kurum kuruluşlarına teşekkür ederim" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde toplam 47 kadın kültür merkezimizin yaptığı çalışmalar sergilendi. Tüm kıyafetlerin birbirinden güzel olduğunu belirten Demirkol, bu yılın sonunda kurslarımız sona erecek. İnşallah kursiyerlerimiz kadın kültür merkezlerinde almış oldukları kurs sayesinde kendi işyerlerini açma fırsatı yakalayacaklardır.
Kentin kalkınabilmesi için bu tür projelerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Şanlıurfalı Ünlü Moda tasarımcısı" Çoban Stilist Mustafa Şahin Buradaki projemiz Göbekli tepe'de defile için kıyafet hazırlamak, ilk başta burada 6 aylık bir projemiz vardı hocalarımızla birlikte bu projeyi gerçekleştirdik. Öğrenciler yetiştirip kalıp bilgisi, nakış, takı gibi kurslar aldılar. Burada öğrencilerimiz çok
güzel kıyafetler diktiler Göbeklitepe defilesi için 12 kostüm hazırladık çünkü Göbeklitepe'de her şey 12'de bitiyor bizde 40 parçalık bir koleksiyon yaptık Şanlıurfa 'ya ait çok değişik kıyafetler yaptık. Ama kıyafetleri biraz değiştirdik defilede tamamen T harfleri kullandıklarını belirtti. Defileye Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, mankenler ve davetliler katıldı.
ORHAN KAYA