"İslami STK'ları kınıyoruz"

Yaşanan olaylarla ilgili Yeniurfa'ya konuşan Şansal, "Bölgemizde cereyan eden Kobani olayları sivil toplum kuruluşları içinde önem teşkil ettiğini düşünüyorum. Tabi bu ekonomik bir dayanağı olan STK'lar için daha fazla önem taşımaktadır. Fakat Bunun yanında STK'lar olayların biraz da sosyal alanı ile de ilgilenmek zorundadır. Bu konu ile bağlantılı olarak DİKS Genel Başkanı Kani Beko ile Kobani'ya gittik. Orada yaşanan katliamları ve insanlık dramını yerinde görme fırsatı bulduk." Dedi.
Orada bir basın açıklamasının yapıldığını söylen Şansal şunları kaydetti:
"Orada Genel Başkanımız Beko bir basın açıklaması düzenledi. Başkanımız açıklamasında bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini orada Kürt, Türk, Arap kim olursa olsun yapılan saldırlar insanlığa yapılan saldırıla olduğunu söyledi. Bu konuda özellikle siyasi iktidarın IŞİD çetelerine karşı bir tavır geliştirmesi gerektiğini vurguladı."
Yaşanan olaylara sessiz kalmadıklarını söylen Şansal, "Bizde DİSK Emekliler Şanlıurfa Şubesi olarak yaşanan bu olaylara karşı sessiz kalmadık. Fakat şunu görüyoruz ki İslami Sivil Toplum kuruluşların yanı başımızda yaşanan insanlık dramına pek da duyarlı oldukları söylemez. Sessiz kalmaları manidardır. Ben bu STK'ların bu tip tavırlarını kınıyorum. Tükiye'nin çeşitli yerlerinden yarımlar geldi. CHP 12 tır yardım gönderdi. Bu İslami sivil toplum kuruluşları çoğu zaman CHP'yi eleştirmişlerdir. Fakat görülüyor ki bu STK'lar CHP kadar duyarlı olmadılar. Ben bunları söylerken parti falan desteklemek niyeti ile söylemiyorum. Ben sadece Kobani'de yaşanan bu insanlık dramına seyirci kalmamak hususunda herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum." Şeklinde konuştu.
MEHMET CANBEK