Bileği bükülmeyen, Urfa'lı!

17-20 Eylül tarihlerinde Litvanya'nın başkenti Vilnius şehrinde düzenlenen, Dünya şampiyonasında Şanlıurfa'lı milli sporcu İsmail Ercan Bamya büyük erkekler kategorisinde 60 kiloda dünya 3. olarak Türkiye'nin gurur kaynağı oldu.
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayı içersinde, Azeybeycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen, Avrupa bilek güreşi şampiyonasında 3. olarak bronz madalya kazanan, Şanlıurfa'lı sporcu İsmail Ercan Bamya, Avrupa şampiyonasında kazandığı 3'lükten sonra, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında sal kolda 60 kg. da bronz madalyanın sahibi oldu.
Dünya şampiyonasında 3. olan İsmail Ercan, Yeniurfa Gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Benim hedefim Dünya şampiyonluğu idi, bunu şampiyonaya gitmeden önce sizin gazetenize yaptığım açıklamada da söylemiştim ama kısmet olmadı, bunun nedeni de omzunda devam eden bir sakatlığım vardı, o yüzden şampiyon olamadım. Bilek güreşimde benimle aynı kiloda, Türkiye adına madalya alan iki kişiden biriyim, Dünya 3. olmak da çok güzel bir derece, Benim her zaman yanımda olan kulübüm Tarımspor'a ve Fırat Koleji Müdürü Sayın Mehmet Koçer'e ve benim başarılı olmam için dua eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum." Dedi.
Fırat Koleji Müdürü Mehmet Koçer'de yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "İsmail hoca Şanlıurfa'da bilek güreşini başarı ile temsil eden biri, iki yıldır bizimle birlikte görev yapan bir arkadaşımız, geçen yılda, Bakü'de düzenlenen, Avrupa bilek güreşi şampiyonasında 3. olarak bronz madalya kazanmıştı, bu yıl kendisinden dünya şampiyonluğu bekliyorduk ama kısmet buymuş 3. oldu.
Biz Fırat Koleji olarak şampiyonalara gitmesi konusunda her türlü desteği veriyoruz. Böyle başarılı sporcuların desteklenmesi lazım, destek verilirse bu ve bunun gibi sporcular, ülkemizi uluslar arası şampiyonalarda başarı ile temsil ederler". Dedi.
MEHMET ER