“Dostluk Parkı” dostluk çadırına dönüştü

Suruç Kaymakamı Çiftçi: "3 yıl sonra da olsa park bugün Suriyeli misafirlerimizi ağırlıyoruz." Dedi.
Türkiye ile Suriye arasındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla Suruç ilçesinde 3 yıl önce hizmete açılan Süleyman Şah Dostluk Parkı'nda sığınmacılar barınacak.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyelilere yardım elini uzatıyor.
Kayıt işlemlerinin ardından misafirleri geçici konaklama merkezlerine nakleden AFAD, sığınmacılar için ayrıca çadır kent planladı. Bu kapsamda sınır kapısı yakınındaki Süleyman Dostluk Parkı kampa dönüştürüldü.
Yaklaşık 5 bin kişinin barınacağı çadır kentte kurulum işlemleri devam ediyor.
Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, yaptığı açıklamada, parkın iki ülke halkı arasındaki dostluk ilişkilerinin pekiştirilmesi amacıyla 3 yıl önce 8 dönümlük bir alana kurulduğunu belirtti.
Suriye'deki olaylar nedeniyle parkı sadece Suruç halkının kullanabildiğini anlatan Çiftçi, alanın şuan sığınmacılara tahsis edildiğini söyledi.
Çiftçi, parkın yaklaşık 3 yıl sonra Suriyelileri farklı bir şekilde ağırladığını vurguladı.
Mürşitpınar'ın, Suriye'deki Süleylan Şah Türbesi istikametinde önemli bir kilit noktası olduğunu dile getiren Çiftçi, "Üç yıl sonra da olsa park bugün Suriyeli misafirlerimizi ağırlıyor. Bunun yanında sınırın karşı tarafında bulunan Kobani ilçesi ile Suruç'un yakın ilişkileri var" dedi.
Suruç halkının komşularına kucak açtığını vurgulayan Çiftçi, bu toprakların her zaman dostluğa hizmet ettiğine dikkati çekti.
Çiftçi, "Bugün kardeşlerimiz ve komşularımız olan mazlum duruma düşmüş savaşın kederli ortamından kaçan insanlara halkımız ve Suruçlular kucak açıyor açmaya da devam edecek" ifadelerini kullandı.
Suriyeli Hüseyin Eğlem de önceki gün Kobani kentinden 8 kişilik ailesiyle Türkiye'ye sığındığını ve Süleyman Şah Dostluk Parkı'nda konakladığını ifade etti.
Yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Eğlem, ülkesindeki savaşın bitmesini beklediklerini anlattı.