Mazlumlara 264 yardım tırı ulaştırıldı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen 2 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Platformun yürüttüğü 'Sınır Ötesine Yardım Kampanyası' çerçevesinde sağlanan gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeler Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda temin edilen 2 tır yardım malzemesi, platformun Paşabağı Mahallesi'ndeki deposunda düzenlenen uğurlama merasimiyle Suriye'ye yola çıkarıldı.

'2500 EZİDİ'YE YARDIM ULAŞTIRILDI'

Platform başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki mazlum halkın ihtiyaçlarının her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. Hayırsever vatandaşların desteğiyle yardım bekleyen insanlara ulaşmaya çalıştıklarını aktaran Gerem, "Destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Sınır ötesine mazlum Suriyeli kardeşlerimize 162 ve 163'üncü tırlarımızı gönderiyoruz. Suriye'ye yardımlarımız hem içte hem dışta devam ediyor." dedi. Gerem, Irak'tan gelen Ezidi misafirlerinin bulunduğunu hatırlatarak 2500 insana yardım çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Gerem, insani ihtiyaçlara yönelik yardımların sürdürüldüğünü vurguladı.

'264 YARDIM TIRI MUHTAÇLARA ULAŞTIRILDI'

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve Platform Başkan Yardımcısı Adil Saraç,"Yaklaşık 3 yıldır platform olarak yardım çalışmalarını aralıksız sürdürmeye çalışıyoruz.
Suriye'deki yangının içerisinde birçok susuz, aç Suriyeli mazlum bulunuyor.
Suriye'deki 3 milyon insana ve Şanlıurfa'daki 150 bin mülteciye yardım ulaştırmaya çalışıyoruz.
Sınır ötesi ve ülkemizde 264 yardım tırına ulaştık. Mazlumun dini sorulmaz. Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Ezidisiyle, Süryanisiyle mazlum olan herkese yardım etmeye çalışıyoruz.
Yetkililere de bize gösterdikleri yardım ve kolaylıklardan dolayı teşekkür ediyoruz."dedi.

ZEKİ ALTUNDAĞ