Sivas 2. Gürlevik dağı tırmanışı yapıldı

6 Eylül 2014 tarihinde 25 ilden Sivas'a gelen yaklaşık 180 sporcu Sivas merkezde Atatürk Kapalı Spor Salonunda toplanarak organizasyon komitesinin verdiği t-shirt,şapka ve sporcu tanıtım kartlarını aldılar.Verilen kıyafetleri giyen sporcular Atatürk heykeli alanına kortej şeklinde yürüyerek aralarında Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanının da bulunduğu protokolle beraber saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudular.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra sporcular kamp malzemeleriyle beraber otobüslere binerek Sivas'tan 70 Km. uzaklıkta bulunan Aktaş köyüne geldiler.Kamp malzemeleriyle yürüyüşe geçen sporcular ana kamp alanına gelerek çadır kurdular.Akşam yemeği yenildi. Yakılan ateş önünde çay içip müzik dinletisine katılan dağcılar eğlenceli anlar yaşadılar.
7 Eylül Pazar tırmanışı için ,kahvaltı ve tırmanış kumanyası dağıtımından sonra çadırlarında dinlenmeye geçen sporcular Pazar sabahı 07.00 'da zirve tırmanışına başladı.2700 m. rakımlı Gürlevik Dağına zirve yaparak etkinliği tamamlayan sporcular kamp alanına dönerek etkinliğe katılım törbelge ve madalyalarını aldılar.Çadırların toplanmasıyla Aktaş köyüne yürüyen sporcular orada bekleyen otobüslerle Sivas'a hareket ettiler.
Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğünden yapılan açıklamada "Etkinlikte ilimizi temsil eden Dağcılık İl Temsilcisi Candan ÖZEN,Urfadosk spor Kulübü sporcusu Ahmet Serdar AYTAÇ ve 63 Gücü Emin Spor Kulübünden Mehmet ÖZCANLI 'yı kutlarız.Bu yıl ikincisi yapılan "Sivas 4 Eylül 2. Ulusal Dağcılık Faaliyeti Gürlevik Dağı Tırmanışı 2014" tırmanışını Sivas Valiliği'nin koordinasyonunda başarılı bir şekilde organize eden, Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne , Sivas Dağcılık İl Temsilciliğine ve SİVDAK ( Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü) 'ne teşekkür ederiz. " dendi.
YENİURFA