Büyükşehir'den öğrencilere kırtasiye yardımı

Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için hazırlanan kırtasiye yardımlarını çantalarıyla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Süleymaniye Mahallesinde bulunan İbni Sina İlkokulunda dağıttı.
Öğrencilere malzeme dağıtımı öncesi İbni Sina İlkokulunda düzenlenen 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç burada bir konuşma yaptı.
Başkan Güvenç, eğitime büyük yatırımlar yaptıklarını dile getirerek; "İnşallah huzur içerisinde, sıkıntısız şekilde bir eğitim ve öğretim sezonunu da başarıyla tamamlayacağız. Türkiye olarak, Şanlıurfa olarak bu eğitim ve öğretim yılı sezonuna hazırız. Anne babalara teşekkür ediyorum. Bu sıcakta; ilk günden gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere tebriklerimi sunuyorum. İnşallah eğitim ve öğretim sezonunda çocuklarımızı yalnız bırakmayacaksınız ve onların okulunu aksatmamalarını sağlayacaksınız" dedi.
Çocukların, Türkiye'nin geleceği olduğunu vurgulayan Celalettin Güvenç, "Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımız bize emanet edilen birer fidandır. Her türlü fedakârlığı yaparak bu sezonu tamamlayacağız. Türkiye, artık eğitimin ve öğretimin öneminin farkındadır. Hamd olsun eğitime çok büyük yatırımlar yapıyoruz. 2011'den bu yana 400'ün üzerinde okul inşaatı başlatmanın ve bu yılda 160'ın üzerinde okulu hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
"Çocuklarımız çamura mahkûm olmayacaklar"
Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların çamurlu yollardan okula gitmelerini önleme konusunda kararlı olduklarının altını çizerek, "İl Merkezimizde 33 tane okul tespit ettik. Şu anda bunlardan 28'inin üzerinde okulun girişlerini tertemiz asfalt yaptık. Çocuklarımız çamura mahkûm olmayacaklar. Bunun mücadelesini veriyoruz ve tamamlayacağız İnşallah. Sevgili gençler sizleri çok seviyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, Türkiye'nin zenginliğisiniz. Sizler barışçı, hoşgörülü, sevgiyle büyüyen gençler olacakısınız. Sizler çok daha büyük, çok daha güçlü, çok daha refah seviyesi yüksek, çok daha barışçıl ve kardeşlik içinde yaşayan büyük bir ülkenin çocukları olacaksınız. Hepinizi kucaklıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim sezonunuz hepinize hayırlı, uğurlu olsun" dedi. YENİURFA