Tarım arazileri peşkeş çekiliyor

Vatandaşların yorumuna göre; Birkaç arazi şebekesi istediği yerle ilgili, istediği değişikliği Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaptırıyor.
Arazi şebekleri buradan önemli ölçüde rant sağlarken, tarım arazileri'de yok olmaya devam ediyor. Özelikle Karaköprü, Kısas, konuklu ve Uğurlu Bölgelerinde son yıların en hızlı beton yapılaşması var.
Tarım arazilerin imara açılmasına karşı çıkan birkaç sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin sesini dinleyende Şanlıurfa'da olmadı.
GAP'ın Başkenti konumunda olan şanlıurfadaki tarım arazilerinin daha fazla heba edilmesini istemeyen vatandaşları, durumun Urfa için oldukça hassas olduğunu; Büyükşehir Belediyesinin biran önce İmar değişikliği yapıp, tarım arazilerini kurtarması gerektiğini belirten vatandaşlar "Urfa Büyükşehir Belediyesi aslı görevine dönmeli ve bakmalı, Urfa GAP'ın gözbebeği ne yazıkki her geçen gün tarım arazileri birilerine peşkeş çekiliyor, birileri bunun önüne geçmezse, birkaç yıl sonra Tarım yapacak arazi bulamayacak durama düşecek Urfalı çiftçimiz…
Konuklu, Kısas ve Karaköprü bölgelerinde güzelim araziler de hızla binalar yükseliyor. Aslında bir yerde arazi kıyımı yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Urfa Valiliği ve ilgili kurumlar derhal harekete geçmeli bu kepazeliğe son vermeliler.
İllaki imarlı yer Urfa'ya lazım, elbette bunu bizde biliyoruz. Fakat bu yerler tarım arazileri olmamalı, Urfa Batısına, Güneyine, Doğusuna bakın yapılaşma için oldukça müsait araziler var. Bu arazilerin durumlarında varsa bir yasal sıkıntı bunlar düzeltilip buralar imara açılmalıdır. Maliyet açısında oldukça düşük fiyatlı yerlerdir buralar.
İnatla Birileri veya bir şebeke para kazanacak diye güzelim topraklar heba ediliyorsa bu oldukça yanlıştır. Bizler bu yanlışlığın karşısında duracağız.
Başka çaremiz kalmadı gibi görünüyor" Dediler
Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin harekete geçmemesi durumunda, Urfadaki tarım arazilerinin durumunu bir rapor halinde, Başbakan Davutoğluna ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceklerini de sözlerine eklediler.
MEHMET CANBEK