Avşar: Antreman yapacak yer yok

Şanlıurfa 'da Gap Arena Stadyumundaki tartan pistin bakıma alındıktan sonra şehirde antreman yapacak yer bulamadıklarını, Şanlıurfa'da birçok Parkta koşacak pist bulunmadığını ve olan pistlerinde problemli olduklarını, bu yüzden 75 gündür antreman yapamadıklarını ve daha birçok konuyu, Yeniurfa Gazetesi olarak biz sorduk, yıllardır Atletizm sporu ile ilgilenen Mehmet Emin Avşar cevapladı.

SİZİ TANIYA  BİLİRMİYİZ?

"39 yaşındayım, yaklaşık on yıldır maraton koşusu yapıyorum, son üç yıldır maratonlara katılıyorum. Ortalama 3 yıldır Urfa Atletizm Spor Kulübü üyesiyim, Bu yıl Urfa Atletizm Spor Kulübünde yönetici olarak göreve başladım. Atletizm sporuna 3 ve 4. Göbekli tepe maraton hazırlık komitesinde yer alıyorum."

TESİS YÖNÜNDEN SIKINTILARINIZ VARMI?

"Şanlıurfa da atletizm sporunu yaparken birçok eksikle karşılaşıyoruz sebebe gelince spor yapacak antreman alanlarımız. Her gün bir yenisi kapatılıyor. Şanlıurfa da koşulacak olan yaşam için kalori yak koşusuna kısa bir süre kalmasına rağmen antreman yapmak için yer bulamıyoruz."

YAKINDA YAPILACAK OLAN ORGANİZASYONLAR VARMI?

"Şanlıurfada 1.Aboot firmasının düzenleyeceği, Yasam İçin Kalori Yakıyoruz, Sağlık için koşuyoruz projesi var. 2.Göbeklitepe maraton 10 km koşusu var. 3. Birde haydi herkes spora koşa biliyorken sende koş projesi var.

"75 GÜNDÜR ANTREMAN YAPAMIYORUZ"

Şanlıurfa'da antreman yapabileceğimiz 3-4 tane yer var, buralarda da sıkıntılar var, 1.si Gap Arena stadı malum tartan pist tadilatı vardı, derken birde üstüne çimlerin yanması çıkınca yaklaşık 75 gündür orda antreman yapamıyoruz.
2. Cumhuriyet parkı bitmiş denilen piste, akşamları ışıkların çoğu arızalı olduğundan dolayı pist yapılmadığı için koşulamıyor, orda bir defa koştun mu pist bozuk olduğundan sakatlanırsın ve de orda koştun mu sanki atletizimci deyilde ameleye dönersin, oranın tartan pist değilde çağıl bir zemin olduğundan dolayı.
3. Olarak Turgut Özal parkı ve Kasaptaşı parkı ikisi de atletizmcilerin sürekli antreman yapacağı bir pist değildir. Kasaptaşı parkı çok kısa ve çok dönemeçli olduğundan dolayı sakatlanma riski var Turgut Özal parkı ise iniş çıkışları çok dik vede su akıtılıyor piste bazı yerlerde tartan olmadığından dolayı kayıp düşen insanlar oluyor."

BUNUN ÇÖZÜMÜ NE OLABİLİR?

"Başka mahallelerde koşu pistleri yapılırsa en azından diğer yerlerde sorun olduğu zaman alternatif antreman sahaları olur, hemde o bölgede ki mahalle sakinleride bu sosyal aktiviteden faydalanır.
BÜYÜKŞEHİR'E YAKIŞAN DA BUDUR!
Gelelim madalyonun başka yüzüne, Şanlıurfa'da merkezinde büyük parklarımız var. 1.Şehitlik çamlık parkı, 2.Tılfındır parkı, 3.Yeni yapılan Haleplibahçe parkı bunlara ekleye bileceğimiz parklarda var tabi, Eyüp peygamber camisinin yanındaki park, Devteşti mahallesindeki park, yani kısacası burada yaşayan insanların spor yapmaya koşmaya hakları yokmu?
Burada yaşayan insanların maddi durumu iyi değil diye sosyal aktiviteler yapamazlarmı".

"BU MAHALLELERDE YETİŞEN GENÇLER ATLETİZM DALIN DA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAK GENÇLER

OLABİLİR"
Türkiye olimpiyatlara aday ülke iken atletizme gönül vermiş insanlar olarak idarecilerimizden çok şey istemiyoruz.
Her kesin evinden çıkıp yakın yerde koşup spor yapabilecek alanları olsun, sadece koşa bilecek alanlar varken oralara birer tane koşu pisti ve spor aletleri istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizden isteğimizdir" Dedi.

MEHMET ER