Çiftçilere makine ve ekipman desteği

Şanlıurfa'da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bin 288 çiftçiye tarımsal alet ve ekipmanları teslim edildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Necip Özgökçe, kurumun bahçesinde düzenlenen dağıtım töreninde, çiftçi ve üreticilere katkı sağlayacak projelere imza attıklarını söyledi.
Ekipmanların yüzde 50'sinin hibe olduğunu hatırlatan Özgökçe, bugüne kadar 7 binden fazla çiftçiye yaklaşık 52 milyon lira civarında destek sağladıklarını söyledi.
Tarımda makineleşmenin önemine değinen Özgökçe, şunları kaydetti:
"İlimizdeki yüksek tarım potansiyeli ve GAP'ın merkezi konumunda olmamız alet ve ekipman desteği konusunda şehrimize artı değer kattı. Bu yıl hibeden yararlanmak isteyen 7 bin 430 çiftçimiz kurumumuza başvurdu. Değerlendirme sonucunda 4 bin 37 üretici belirledi. Bu kapsamda ilimize ayrılan 7,7 milyon liralık bütçe doğrultusunda bin 288 çiftçimize hibe sağlandı, geriye kalanlar yedek listede yer aldı."
Törende konuşan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise tarımda makineleşmeye dikkat çekerek, 'artık çiftçilerimiz içinde zamandan ve emekten tasarruf etmek önemli bir konu. Ayrıca maliyetleri de düşürerek üretim yaparak çiftçimizin hak ettiği kazancı sağlamak hem kentimizin hem de ülke tarımımız için büyük önem arz ediyor.
Bu gün bu saydığım amaçlarla çiftçimize sunulan tarım makineleri imkanından dolayı başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker'e ve ilimizdeki yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum.' Dedi.
Çiftçilerden Hatice Anlı ise hibe almaya hak kazandığı için mutlu olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından çiftçilere ekipmanları dağıtıldı.