Tugayın yeri Ankara'nın gündeminde

Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları Ankara'ya çıkarma yaptı. Kenttin sorunlarını siyasilere iletme fırsatı bulan STK'lar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu ile bir takım görüşmelerde bulundu. Son dönemlerde kentte artan elektrik kesintileri, Suriyeliler, imar sorunu, yerel seçimlerde vaat edilen 700 projenin son durumu hakkında siyasiler bilgilendirilerek destek istendi.

'TUGAYIN DURUMU SEÇİMDEN ÖNCE BİTİRİLECEK' ŞUTİM Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği

Faruk Akbaş, Yeniurfa Gazetesine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın elektrik ve Suriyeliler gibi sorunlarını ilgililere iletmek için Ankara'ya gittiklerini belirterek kentin diğer sıkıntılarını siyasilere iletme fırsatını bulduklarını söyledi. Akbaş,"AK Parti temsilcileri ve Bakan Faruk Çelik'le görüştük. Ankara'daki görüşmelerimizin son durağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oldu. Şanlıurfa'nın tüm sorunları anlattık. Başta elektrik sorunu Suriyelilerin durumu, Tugay'ın yeri, Şanlıurfa'nın imar sorunu, altyapı kısaca Şanlıurfa ile ilgili tüm sorunlar yetkililere iletildi. Toplantılarımız çok verimli geçti emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bakanımız Faruk Çelik beyden tugay yerinin seçimden önce bitirilmesi sözünü aldık."dedi.

'TUGAYIN DURUMU BAKANLAR KURULUNDA GÖRÜŞÜLDÜ'

Kentin sorunlarını Ak Parti Genel Başkan Yardımcılarına ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e ilettiklerini vurgulayan Akbaş, şöyle konuştu:"Elektrik konusunu, Suriye konusunu, yarım kalan 700 projeyi anlattık ve Urfa'nın Ak Parti'den alacaklı olduğunu anlattık, sadece bu dönem değil 5 ve 10 sene sonra da Urfa'nın bakansız kalmasını hazmedemeyecegimizi isim zikretmeden belirttik. 10 vekil arasında genel merkezin seçeceği adayı baş tacı yapacağımızı belirttik. Urfa'nın bakansız kalamayacağını belirttik. Görüşmeler çok samimi bir havada geçti, inşallah hayırlısı olur.

'TUGAY YERİNİN BELEDİYEYE DEVREDİLMESİ GÜNDEMDE'

Tugay yerinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi noktasında söz aldık. Peşine düşeceğiz, önümüzdeki ayda da görüşme yapacağız. Geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü Bakan Çelik bize söyledi. Başbakanımızın Köşk'e geçtikten sonra gene konuşacakları noktasında hem fikir olmuşlar. Genelkurmay Başkanı ile birlikte Köşk'te Şanlıurfa Tugay'ın durumunu görüşecekler. Tugayın durumu ile ilgili şu anda bir sıkıntı bulunmuyor. İnşallah en kısa sürede tugayın yerinin belediyeye devredilmesi bekleniyor."
Ankara'da temaslarda Şanlıurfa Ticaret Borsası Mehmet Kaya, ŞUTİM Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Faruk Akbaş, Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu yetkilisi yer aldı.

ZEKİ ALTUNDAĞ