Kızılhaç delegesi Tavier Ormeno Urfa'da

Toplum merkezleri için Şanlıurfa'da bulunan Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyon delegesi Tavier Ormeno ve beraberindeki heyet kurum ve kuruluşları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. İlk olarak Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek'i makamında ziyaret eden heyet çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunurken Kızılay Genel Merkez yetkililerinden Uluslararası Yönetim Birim Yöneticisi Erdem Güler de Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç dernekleri federasyonun bölgede bulunan mültecilere yönelik mesleki ve eğitim çalışmalarının verildiği toplum merkezlerini oluşturmak istediklerini söyledi. Vali Soner Zeybek ise konu ile ilgili olarak Kızılay'ın yapacağı çalışmalara her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Suriyeli misafirler için bilgi ve eğitim merkezi gibi toplum merkezlerinin gerekliliğinden bahseden Zeybek ne kadar çok Suriyeli misafirlerimize ulaşırsak o kadar faydalı olabileceklerini söyledi.
Heyet daha sonra Suriyelilerin kayıt altına alındığı merkeze geçerek göçmenlerden sorumlu il müdürü Abdulkadir Aykut ile bilgi alışverişinde bulundu.
Heyet daha sonra 'Suriyeli misafirler bilgi ve eğitim merkezi'ni ziyaret ederek fiziki şartları inceledi. KADER merkezlerinde de bilgi alışverişlerinde bulunan heyet daha sonra kentten ayrıldı. Ziyaret kapsamında Kızılay Şanlıurfa Şube Başkan Yardımcısı Şahban Kılıç, Kızılay Şanlıurfa Bölge Kamp Sorumlusu Niyazi Gürbüz, Kızılay Genel Merkezden Uluslar arası yönetim biriminden Erdem Güler hazır bulundu.
ŞAHBAN KILIÇ