26. BAŞBAKAN DAVUTOĞLU OLDU

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından ana başlıklar şöyle: Süreci suhulet içinde, barış içinde, dostluk ve kardeşlik hukuku içinde belli bir noktaya getirdik. Partimiz içinde nifak, ayrışma, fitne çıkmasını bekleyenler, bugüne kadar olduğu gibi, genel kurula kadar da ardından başlayacak süreçte de inşallah hayal kırıklığına uğrayacaktır. (Üç dönem kuralı) Bu siyaseti bırak anlamına gelmiyor tam aksine diyor ki 'Sen üç dönem sadece parlamentoda görev yap, bir dönem ara ver, ondan sonra devam edeceksen yine devam et. Parti kademelerinde yine çalış mani yok. Farklı yerlerde, bakın şu anda bakan yardımcılarımızın birçoğu bizim eski milletvekillerimiz. Şu anda milletvekillerimizin içinden büyükelçi olan arkadaşlarımız bile var. Demek ki bunların hepsi olabiliyor. Yani çalışmak isteyene alan bol, hepsi olur."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salonda yaptığı açıklamada,"Aldığımız her kararda istişareler yaptık. Görüşleri ve önerileri çok iyi şekilde not ettik. Bütün istişare konularında çıkan isimler her biri çok önemli isimlerdir. Süreci barış, kardeşlik hukuku çerçevesinde bir noktaya getirdik. Bir takım eleştiriler yapıldı, onları duymadan yolumuza devam ettik. Hep birlikte olacağız, kardeş olacağız, bir olacağız. Partimiz içerisinde çatlak çıkarılması için ellerinden geleni yapanlar oldu. Partimiz içinde nifak, ayrışma, fitne çıkmasını bekleyenler, bugüne kadar olduğu gibi, genel kurula kadar da ardından başlayacak süreçte de inşallah hayal kırıklığına uğrayacaktır. Süreci çok büyük bir başarıyla kardeşlik ve dostluk çerçevesinde yürüttük.
Asıl imtihan bundan sonra başlayacak. Bu teşkilat başbakanına ve genel başkanına sahip çıkacak. Ak Parti'nin en önemli noktalarından biri de 3 dönem kuralıdır. Bu kural halkımızın içerisinde yerini buldu. Bundan sonrada 3 dönem kuralı da bozulmayacak. Güçlü bir genel başkan ülkeye hizmet eder. Başbakan genel başkan olursa genel başkan olur. Adayımız liyakat ve ehliyet gözetilerek belirlenmiştir. Partimiz 9 milyon üyeye sahip bir partidir. 1 milyon 600 kişi bağış yaparak aidiyet duygusunun en güzel örneğini göstermiştir."dedi.