Göbeklitepe'ye sahip çıkılsın

Türkiye'nin gündeminde olan Göbeklitepe 11.000 yıllık tarihi ile tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Göbeklitepe'nin eksikliklerine dikkat çeken Cengiz, yetkilileri göreve davet etti. Cengiz,"Göbeklitepe'de, günümüze kadar bu taşların korunmuş olması, insanlık tarihi açısından büyük bir keşiftir.
11.000 yıl öncesinden günümüze ilettiği kapsamlı bilgi hazinesi ile geçmişimizin önemli bir zaman dilimi ve bulunduğu toprakların insanlarını etkileyen, haklı olarak gururlandıran eşsiz bir değerdir."dedi.
İnsanlık tarihini yeniden yazan Göbeklitepe'ye neden sahip çıkılmadığını anlamadığını ifade eden Cengiz, şöyle konuştu:"Ortaya çıkmasıyla Dünya'da ses getiren Göbeklitepe'nin ne bir ulaşımı ne de oraya giden ziyaretçilerin kalacakları, yiyip içecekleri bir sosyal tesis bulunmaktadır.
Hatta orada tuvalet ihtiyacını giderecek bir yer yoktur. Peyzajının da yapılması orayı daha cazip hale getirecektir. Daha kazı tamamlanmadı, bu nedenle bu işler gecikmiştir denilebilir.
Biz bunu mazeret olarak kabul etmiyoruz. Göbeklitepe Gaziantep sınırları içerisinde olsaydı bu eser bulunur bulunmaz yukarıda saydıklarımız hemen gerçekleşirdi.
Hem Urfa hem de Türkiye ekonomisine büyük katkıda bulunacak bu eser, Dünya miraslar listesine girecek, insanlığa hizmet edecektir. Sorumluluk bilincinde bir STK olan Şanlıurfa Platformu ilgililere sesleniyor; lütfen Göbeklitepe'ye sahip çıkalım."
YENİURFA