Gazeteciler Konfederasyonu Ankara'da toplandı

GK Yönetim Kurulu toplantısına Marmara Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Genel Başkan Vekili ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsöy, Genel Başkan Yardımcıları Sefa Özdemir, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Kenan Macit, GK Saymanı Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Turgut Özdemir, Genel Sekreter Ergun Ata, Genel Koordinatörler Rıza Özel, Celal Çevirgen, Bülent Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Güney Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Talat Akay, Ahmet Yetişen, İhsan Tunçoğlu, Mehmet Çelik, Osman Hakan Kiracı, Cengiz Selci, Mehmet Ergün, Ali Cihangir ve Denetim Kurulu Üyesi Sinan Tunç katıldı.
Yoğun bir gündem maddesiyle toplanan Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, özellikle Türk basınının yeniden yapılanması konusunda başlatılan 'kanun tasarısı' taslağı çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'AMAÇ; ÇALIŞANLARIN HAKLARININ KORUNMASI'

Medyanın, kendi otokontrolünü sağlaması ve bu alanda yaşatılan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için basının özgürlük hakkına dokunmadan yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyen Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı,"Bu konuda tüm federasyon başkanlarımız, cemiyet başkanlarımız ve delegelerimizle yoğun bir paylaşım ortamı sürdürüyoruz. Amacımız, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının haklarının korunması ve basına yönelik seviyesiz girişimlerin yasalarla önlenmesidir. En kısa zamanda hazırlattığımız yasa taslağını ilgili kuruluşlara ulaştıracağız ve takipçisi olacağız."dedi.
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Talat Akay,"TV'ler ve yazılı yerel medya problemlerinin paylaştık.
Basın kartlarının indirim kapsamının genişletilmesini ilettik. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile medya-spor dayanışmasının geliştirilmesi noktasında mutabakata vardık. Gazeteciler konfederasyonu yönetimi olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'ı makamında ziyaret etme fırsatı yakaladık, basının sorunlarını ilettik. Basın kartı indirimleri ve Türksat frekans bedellerinin düşürülmesi konusundaki taleplerimizi söyledik."şeklinde konuştu.

'GK'NUN TÜRKİYE'Yİ KAPSAMASI HEDEFLENDİ'

Toplantıda, Gazeteciler Konfederasyonunun önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği kısa ve uzun vadeli hedeflerine ilişkin detaylar da görüşüldü. İkinci Başkanlar Kurulu toplantısının, Siirt'te yapılan ilk toplantıda olduğu gibi yine geniş bir katılımla yapılması kararlaştırılan GK Yönetim Kurulunda, 75 ilde teşkilatlanan Gazeteciler Konfederasyonunda, teşkilatlanmanın son birkaç ilde de tamamlanarak yıl sonuna kadar tüm Türkiye'yi kapsaması hedeflendi.

'AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ İLE 'YEREL BASIN GÜÇLENDİRİLECEK'

'Avrupa Birliği Projeleri' ile 'yerel basını güçlendirme' çalışmalarının tartışılarak belli bir takvime bağlandığı Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu toplantısında, bir sonraki Yönetim Kurulu toplantısının bir ay içerisinde yapılarak çalışmaların değerlendirilmesine karar verildi.

'BAKAN ELVAN'A ZİYARET'

Toplantı sonrasında; Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleriyle birlikte Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'ı makamında ziyarete edildi. Öte yandan yönetim kurulu üyeleri yazılı yerel medya problemlerini paylaşarak basın kartlarının indirim kapsamının genişletilmesi noktasında destek istedi. Öte yandan Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile de medya-spor dayanışmasının geliştirilmesi noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.
YENİURFA