Berferati Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu

Emekli kıdemli Başçavuş Hasan Topal Önderliğinde kurulan Berferati Derneği Arap Kantara, Lidar, Cimcime, Şarkan, köylerinden ve Ferat havzası üzerinde su altında kalan köylülerin oluşturdu dernek hizmete girdi.
Dernek çalışmalarıyla ilgili olarak Yeniurfa Gazatesine açıklamalarda bulunan Berferati Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli kıdemli Başçavuş Hasan Topal,"Nisan 14 itibariyle emekli olan Hasan Topal 1988 yılında Fırat havzasında bulunan köylülerin birleşimi ile bir dernek kurduk. Derneğimizin amacı sosyal yardımlaşma ve dayanışma amaçlıdır. 1988 yılında su altında kalan köylerimizde kalan köylülerin birçoğu Türkiye'nin birçok yerine dağıldı. Çoğunlukta olan köylüler de Şanlıurfa'ya taşındı, dolayısıyla Şanlıurfa'ya taşınan köylülerimiz arasında zamanla kendi aralarında yabancılaşmalar oluşmaya başladı, bu durumdan dolayı birbirlerini tanımama durumları meydana çıkmaya başladı, bizim amacımız bu köylülerimizi yan yana getirip sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlamında birbirleriyle tekrar kaynaşmalarını sağlamak ileri hedeflerimiz arasında üyelerimize sosyal amaçlı kurslar vermek, Üniversiteye giden çocuklarımıza eğitim anlamında burs vermek, kısacası amacımız bunlardır." Dedi.
Açılış amaçları hakkında bilgi veren Topal, "Şu anda Haziran ayı itibariyle yeni olarak kuruluşumuzu tamamladık. Gerekli resmi makamlarda gerekli müsaadelerimizi aldık ve Selahattin Eyyübi Mahallesi 216. Sokak No: 12-3 Haliliye adresinde bulunan yerde şu anda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İleriki aşamalarda köylülerimizin yoğunlukla yaşadığı Sigorta mahallesinde, Ak Şemsettin mahallesinde, Süleymaniye ve Bağlarbaşı Mahallerinde arasında bir yer temin edip köylülerimizi bir çatı altında toplamak ve toplantılarımızı icra ederek yan yana getirmektir." Şeklinde konuştu.
Gelecekle ilgili olarak köylüleri bir arada tutmak olduğunu söyleyen Topal,"İleriki aşamada hedeflerimizin, öncelikle bir dernek binası tahsis etmek milli emlak müdürlüğünden bir arazi tahsis edip dernek binamızı oraya inşa etmektir.
Çok amaçlı bir dernek binası kurarak kültür salonu, Konferans salonu gibi çok amaca hizmet veren salonların birleştiği bir yer inşa edip burada da gençlerimize Uyuşturucu konusunda işte vatan millet sevgisi konusunda ve çeşitli konferanslar vermek üyelerimize bu yönde bir arada tutarak eğitim vermek hedeflerimiz bunlardır. Son olarak Fırat havzası kenarında bulunan köylülerimizden istediğimiz derneğimize yoğun katılım göstermelerini ve bize üye olmalarını bekliyoruz aylık toplantılarımıza iştirak etmelerini bekliyoruz." Sözlerine ekledi.
MEHMET ER