Evden çıkamaz denilen engelli sporcu , ispanya'ya gidiyor

Kabakürekler, küçük yaşta geçirmiş olduğu bir kaza sonucunda engelli oldu, Doktorlar tarafından artık yatağa bağımlı olacak dışarı çıkması bile zordur denildi.
Daha Sonra Şanlıurfa Engelliler basketbol takımında Spora başlayan 17 yaşındaki Ali Kabakürekler spor sayesinde Rahebilite edilerek önce evinden çıktı, sonra il dışına çıktı, Şimdi artık yurt dışına ülkemizi ve Şanlıurfa'yı temsil etmek için ispanya'ya gidiyor.
Konu hakkında görüştüğümüz kulüp başkanı Serdar Yıldırım açıklamasında şunlara değindi: "Ali Kabakürekler'İn Genç Milli takımına seçilmesi hem bizim açımızdan gurur verici hem' de ilimizi temsil etmesi bakımından çok güzel bir olay olmuştur, Ali Engellilik durumu ağır olan bir engelli sporcumuzdur, Ali çok azimli çok çalışarak çok başarılı bir seviyeye geldi artık tek başına, Urfadan İstanbul'a gidiyor, İstanbul'dan takım ile İspanya'ya gidecek seviyeye geldi.
Yıldırım Sporun engelliler üzerindeki çok önemli etkileri olduğunu engellilerin spor ile hayata bağlandıklarını en verimli rehabilitasyonun spor olduğunu söyleyerek engelli sporuna kulübüz'e verilmiş her destek insana verilmiş hizmettir kulüp olarak engeli kardeşlerimizi topluma kazandırmak onların birer üretken birey haline getirmektir spor sayesinde çok engelli kardeşimize hayata bağlanması noktasında rehabilite ettik.
İspanyada yapılacak olan Tekerlekli Sandalye basketbol Avrupa gençler milli takımlar Şampiyonasında katılacak olan genç milli takımımıza ve Ali kardeşimize başarılar diliyoruz." Dedi.
MEHMET ER