Bozova'nın sağlık sorunlarını Meclise sordu

Önergesinde Ayhan, "Şanlıurfa ilimize bağlı Bozova ilçemiz ilimize en yakın ilçe olmasına rağmen en az gelişen ilçelerin başında gelmektedir. Birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da bu geri kalmışlık durumu ve yetersizlikler görülmektedir. Bozova da yaşayan halkımız, nitelikli sağlık hizmeti alamadıklarına dair çokça şikâyetleri şahsıma iletmektedirler." İfadelerine yer verdi.
Vekil Ayhan Meclise sunduğu önergede Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplamasını istediği sorular ise şöyle:
1- Bozova'da bakanlığa bağlı devlet hastanesi kaç yatak kapasite ile hizmet vermektedir?
2- Bozova devlet hastanesinde kaç sağlık personeli görev yapmaktadır? Bunların kaçı uzman doktor, kaçı pratisyen doktor, kaçı hemşiredir?
3- Bozova devlet hastanesinde mevcut yatak kapasitesi ve sağlık çalışanı ile nitelikli bir sağlık hizmeti verilebilmekte midir?
4- Bozova devlet hastanesinde hangi branşlarda poliklinik hizmeti verilmektedir? İhtiyaç duyulan branşlar var mıdır?
5- Bozova ilçe sağlık müdürlüğü bünyesinde kaç ambulans hizmet vermektedir? Mevcut ambulans sayısı ihtiyaca cevap verebilmekte midir?
6- Bozova'da evde bakım birimi var mıdır? Var ise kaç personelle kaç hastaya bu hizmet verilmektedir?
7- Yaklaşık iki yıl önce Bozova'da yeni bir devlet hastanesi yapımı için bir yurttaş tarafından arazi bağışında bulunulduğu iddia edilmektedir. Şayet bu iddia doğru ise şu ana kadar Bozova'nın büyük bir ihtiyacı olan yeni bir hastane niçin yapılmamıştır?
8- Bozova ilçesine bakanlık olarak yeni bir hastane yapma projeniz var mıdır?
YENİURFA