''Ekolojik Kadın Köyü'' projesi tanıtıldı

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz başkanlığında belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtımda, proje sahibi Hüzün Yücel ile projenin hukuk danışmanı Necmiye Özkul yürütülecek projelere ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.
Yücel, şiddet mağduru kadınlara yönelik hayata geçirilmesi planlanan projeye Aile ve Sosyal Politikalar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destek verildiğini söyledi.
Özellikle kadına toplum içinde statü kazandıracak ve kendisini yalnız hissetmesinin projeyle önüne geçmesinin hedeflendiğini aktaran Yücel, şunları kaydetti:
''Mağdur kadın olayın şokunu atlatamadan sığındığı karakolun öncelikle kapı nöbeti tutan memuruna durumunu anlatmak zorunda. Daha sonra ifade sürecinde ifade alan memura sonra savcıya anlatarak yaşadığı kabusu tekrar tekrar yaşıyor. Mahkeme sürecinde ise kadın zanlıyla yüzleştirilmek suretiyle olayı tekrar tekrar anlatıyor. Bu olayda kadın için sosyal yaşamda ve güncel yaşantısında onarılması güç travmalar oluşturuyor. Bu nedenle oluşturulacak projeyle mağdur kadın bu süreçlerden geçmeden direkt olarak yaşadığı travmayı bir kerede anlatacak. Hukuki süreç ise yetkililer tarafından takip edilerek kadın mağdur edilmeyecek.''
Projenin bir kaç ay sonra uygulamaya geçirilmesinin planlandığı öğrenildi.