Baraja giren 3 çocuk boğuldu

Bozova’da serinlemek için baraj gölüne giren ikisi kardeş, 3 çocuk boğuldu.

Alınan bilgiye göre, Bozova’da Tatarhöyük Mahallesi'nde Atatürk Barajı kıyısında yüzmek isteyen 9 yaşındaki Rahime Aslan ile 11 yaşındaki kuzeni Mehmet Emin Kahraman, suya girdikten kısa süre sonra çırpınmaya başladı.

Olayı gören Aslan'ın 18 yaşındaki ablası Sema ise boğulma tehlikesi geçiren çocukları kurtarma girişiminde bulundu ancak bir süre sonra 3 çocukta barajda kayboldu.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Polisi ekipleri, kıyıya 25 metre uzaklıkta Aslan kardeşler ile Kahraman'ın cesedini buldu.

Cesetler, otopsi için Bozova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

OTOPSİ İÇİN ADLİ TIPA GETİRİLDİLER

 İki kardeş ve kuzenlerinin cesedi, hastanedeki ilk incelemenin ardından otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Alınan bilgiye göre, serinlemek için akşam saatlerinde girdikleri Atatürk Barajı'nda boğulan 9 yaşındaki Rahime ve ablası 18 yaşındaki Sema Aslan ile kuzenleri 11 yaşındaki Mehmet Emin Karahan'ın cenazeleri, Bozova Devlet Hastanesi'ndeki ilk incelemenin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi.

Güvenlik güçleri ve yakınları eşliğinde Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna konulan cenazelerin, otopsi işlemlerinin ardından, yarın sahiplerine teslim edilmesinin planlandığı öğrenildi.

Olayı gören vatandaşlar ise çocuklardan küçük olan ikisinin serinlemek için baraja girdiğini, üçüncü çocuğun ise onları kurtarmak amacıyla suya girdiğini, ancak üçünün de bir süre sonra suda kaybolduğunu söyledi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Polisi ekiplerine haber verdiklerini anlatan vatandaşlar, yaklaşık yarım saat süren aramaların ardından 3 çocuğun cesedinin sudan çıkarıldığını belirtti.

 İKİ KARDEŞ VE KUZENLERİNİN CESEDİ, AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

 İkisi kardeş 3 çocuk, otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Serinlemek için girdikleri baraj göletinde boğulan 9 yaşındaki Rahime ve 18 yaşındaki ablası Sema Aslan ile kuzenleri 11 yaşındaki Mehmet Emin Kahraman'ın otopsileri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'nda yapıldı.

Cenazeler, otopsinin ardından kurumun bahçesinde bekleyen Aslan ve Kahraman ailelerine teslim edildi. Cenazelerin bekleyişi sırasında bazı kişilerin gözyaşı döktüğü görüldü.

Hayatını kaybeden 3 çocuğun cenazelerinin, Bozova ilçesininde toprağa verileceği öğrenildi.