Sporseverleri buluşturan iftar

İftar yemeğine Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu Maruf Güneş, ASKF il Başkanı Bahattin Canbeyli, Gençlik Spor eski müdürleri, Gençlik merkezi müdürleri ve Gençlik Merkezi çalışanları, taraftarlar ile basın mensupları katıldı.
İftar yemeği Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık'ın iftar duası ile başladı.
İftar yemeğinin sonra bir konuşma yapan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ertuğrul Yıldız şunları söyledi: "Bu yıl düzenlediğimiz iftar programını inşallah geleneksel hale getirip her yıl düzenleyeceğiz, bizim bu yemeği düzenleyiş amacımız personelimizin birbiriyle olan birlikteliklerini arttırmak, bu bizim zaten Müslüman olmamızın bir gereğidir, müminler kardeştir dediğimiz zaman kardeşlerimiz birbirleriyle güzel irtibatlar kurmak zorundalar, bizde böyle bir iftar programında bu kardeşliği çağlandırmak istedik, bunu yaparken de sadece devlet memuru arkadaşlarımızı değil, aynı zamanda ilimizde Gençlik Spor İl Müdürlüğü adına hizmet veren tüm arkadaşlarımızı davet ettik ve spora hizmet veren tüm arkadaşlarımızla beraber olmak istedik.
Biz şuna inanıyoruz makamlar ve mevkiler gelip geçicidir, baki olan gök kubbedir, burada eski il müdürlerim var onlarında görevleri bitti bizimkide bir gün bitecek, kalıcı olan dostluk ve kardeşliktir, bu yemeğin kardeşliğe vesile olmasını ve kırgınlığı olan arkadaşlarımız varsa bu kırgınlığa son vermesini ben buradan niyaz ediyorum.
Bizim bakanlığımızı diğer bakanlıklardan ayıran bir fark var. Bizim bakanlığımız vebal bakanlığı olarak nitelendiriyor. Bizim il müdürlüğü de vebal il müdürlüğü, Çünkü biz toplumun en hareketli olan kesimi ile her an iletişim içerisindeyiz.
Eğer biz gençlerle iyi iletişim kuramasak gençlere güzel olanaklar sağlayamazsa,  tesislerimizden sosyal kültürel aktivitelerimizden yeterince yaralanmalarını sağlayamazsak o gençler karşımıza tinerci olarak çıkar o gençler ceza evine girer, çeşitli olumsuzlukla birçok kişinin karşısına çıkar. Burada bizim yapmamız gereken bana ne demeden toplumda oluşan tüm çarpıklıklardan, tüm yanlışlardan tüm eksikliklerden sorumlu olduğumuzun bilinci ile hareket etmek. Çünkü Müslüman iyiliği emreden kötülükten men edendir. Ben buradan arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum tesislerimizi Şanlıurfa'daki tüm gençlere kullandırmak bizim sorumluğumuzdur.'' Dedi.
Daha sonra konuşan vali yardımcısı Aylin Kırcı Duman'da: "Bu güzel iftar yemeği için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'a huzurunuzda teşekkür ediyorum. 2 yıldır bana bağlı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü faaliyetlerine elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum gençlerle olmak ayrıca mutluluk veriyor. Şanlıurfa da son zamanlarda spor adına çok ilerleme olduğunu söyledi. Hem tesisleşme artı hem de Şanlıurfa'nın sporla anılmaya başlandı. İl merkezinde ve ilçelerimizde Gençlik Merkezleri yapıldı, yapımı devam edenler var. Tabii ki yenileri yapımı için açılışılıyor. İftar yemeğinde bizimle beraber olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hayırlı bayramlar. Dedi
MEHMET ER