ASPİM kadınları ve engellileri hayallerine kavuşturuyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İŞKUR arasında imzalanan sözleşme ile kent merkezinde 16 engelli olmak üzere 135 kadın hayallerine kavuşuyor. Büro yönetimi, pasta yapımı, yuvarlak örme, evde çocuk bakımı, hazır giyim ve cilt makyaj kurslarıyla kadınlar ve engelliler kendilerini geliştiriyor.
Kentin değişik bölgelerinde açılan kurslara yoğun ilgi yaşandı. 2 ile 4 dört ay arası devam edecek kurslarda kadınlar günde 6 saat karşılığı 20 TL ücret alacağı belirtildi.
Şanlıurfa'da devam eden işsizlik problemi ve mevsimlik tarım işçiliğinin önüne geçebilmek amacıyla böyle bir proje hayata geçirdiklerini belirten Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Özellikle dezavantajlı bölgelerde kurs açtık.
Verilen ücretin çok az olduğunu biliyoruz ama hedefimiz verilen ücretten ziyade kadınlarımıza ve engellilerimize yönelik açtığımız kurslarla ileri ki süreçte kendi ayakları üstünde durmalarını bir şey üretmenin mutluluğunu yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi.
 Özellikle ev kadınlarının sosyalleşmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini aktaran Demirkol, "Kadınlar burada mesleki eğitim kurslar görüyor.
Kadın ve genç kızlar, kadın kültür merkezlerinde gerçekleştirilen kurslara ve etkinliklere katılarak bilgi ve becerilerini geliştirme imkânı buluyor.
Çalışma ve İŞKUR il müdürlüğümüzün dezavantajlı kesimlere yönelik bu tür proje desteklerini önemsiyor ve mümkün olduğunca bütün şehrimizde etkili bir şekilde uygulanmasına yönelik çalışmalarımızı zamanla arttıracağımızı ifade etmek istiyorum " dedi.
YENİURFA