Ekinci'den Semerkand Vakfı'na ziyaret

Ziyarette konuşan Ekinci, "Şıh Maksut Mahallesindeyiz, seçim öncesi de buraları dolaşmıştık. Bu bulunduğumuz yer daha önce kıraathane idi, insanlarımız burada zaman geçiriyorlardı. Seçim sonrası da gönüllü neferler diye adlandırdığımız arkadaşlar tarafından burayı gençlik merkezine dönüştürülmesini söylediler. Burada Maksudi Gençlik Merkezi Derneğini kurdular. Bu anlamda da burası kıraathane olmaktan çıktı, ama Kur'an kıraatinin yapıldığı bir yer haline dönüştü.
Burada emeği geçen arkadaşları tebrik ediyoruz. Halil Altıngöz Ağabeyimizin de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim tabi gençlerimize yatırım yapmamız gerekiyor. Yarına güvence alınmasının tek yolu gençlerimize, çocuklarımıza yapılacak olan yatırımdır." Dedi.
Madde bağımlılığı acı bir gerçeğimiz olduğunu söyleyen Ekinci, "bu acı gerçeği teşhis etmiş durumdayız, bununla ilgili mücadele etmek durumdayız. Bu konuda kamu kurumları da üzerine düşeni yapıyorlar. Valimizin de, Büyükşehir Belediye Başkanımızın diğer kamu kurumlarımızın, tabi bizlerin de desteği ile inşallah bu madde bağımlılarına yönelik çalışmalarımız olacak. Öncelikle maddeye erişim konusunda gerekli kontroller, engellemeler yapılacak. Daha sonra bu çocuklarımızın eğitilmesi ve bu çocuklarımızın kaliteli eğitilmesi konusunda bir proje hayata geçirildi. Yer konusunda sıkıntıları ve talepleri var, yer konusunda Eyyübiye Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa onu yapacağız. Çünkü rahat yaşamamızın yolu, gelecek nesillerin iyi bir şekilde yetiştirilmesinden geçer." Şeklinde konuştu.
YENİURFA