HRÜ yeni döneme hazırlanıyor

2014-2015 eğitim ve öğretim yılına hazırlanan Harran Üniversitesi 10 Fakülte, 6 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksek Okulu ile yeni dönemde kayıt yaptıracak öğrenciler için çalışmalarını sürdürüyor.
Üniversitenin durumu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof.Dr. İ. Halil Mutlu, eğitimde huzurun çok önemli olduğunu gerek Şanlıurfa'nın gerekse Harran Üniversitesinin huzurlu bir ortam olduğunun altını çizerek, haran üniversitesin her geçen gün tercih edilen, hızla büyüyen, öğrenci sayısı hızla artan bir üniversite olduğunu ifade etti.

5200 ÖĞRENCİ BEKLİYORUZ

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 5 bin iki yüz öğrencinin kayıt yapmasını beklediklerini ifaden Mutlu, bu rakamlarla öğrenci sayılarının 20 bini geçeceğini kaydetti.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDE ARTIŞ

Yabancı uyruklu öğrencilerin sayındaki artışı değerlendiren Mutlu, "2011-2012 eğitim öğretim döneminden itibaren 13 kontenjanla ilk defa yabancı uyruklu öğrenci alımına başlanmıştı. Bugün itibariyle 64 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde öğrenim görmekte olup bu sayının her yıl artacağını bekliyoruz. Ayrıca bu öğrencilerimiz yabancı diller yüksekokulumuzda açmış olduğumuz sınıflarlar Türkçeyi bizde öğreniyorlar." Dedi.

ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZİ

Hastane ile birlikte Öğrenci Yaşam Merkezi'de önceliklerimiz arasında olduğunu aktaran Mutlu, " Yapımı devam eden Öğrenci Yaşam Merkezi'nde yurdun yanı sıra, Bankasıyla, marketiyle ve diğer sosyal alanlarıyla çok arzuladıkları bir 'Yaşam Merkezi'ne kavuşmuş olacaklar." Diye konuştu.
 RAYLI SİSTEM
 Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğünden uzman bir ekip, bir süre önce Üniversitemizi ziyaret ettiğini söyleyen Mutlu, " Yaklaşık iki saat süren ziyarette Üniversitemizle ilgili bilgiler verirken, yakın bir zamanda öğrenci sayımızın 20 bine ulaşacağını aktardık. Ulaşım sorunun hafif raylı sisteme kilitlendiğini, hastanenin devreye girmesi ile bu sorunun daha da büyüyeceğine dikkat çektik.  Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Gaziantep'ten gelip Diyarbakır istikametine gidecek olan hızlı tren hattı Otoyolu takip ederek, Osmanbey'e bağlanması planlanmaktadır. Böylece TOKİ, Karaköprü, GAP Havaalanı gibi Üniversitemiz de raylı sisteme kavuşmuş olacak, şehir merkezine bağlantılar kurulacak istasyonlardan metrobüs türü araçlarla yapılabilecektir." Şeklinde konuştu.

BİSİKLET YOLU TAMAM

Son olarak Osmanbey Yerleşkesinde bisiklet yolu yapıldığının bilgisini veren Mutlu, "Sağlıklı yaşam, sağlıklı spor ve temiz bir çevre için Osmanbey ana yerleşkemizi çepeçevre saran bir bisiklet yolu yaptık,eğitim ve öğretimin başlamasıyla öğrencilerimizle startını vereceğiz." Dedi.              YENİURFA