İHH'dan “ümmet iftarı”

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi tarafından Filistin, Mısır ve Suriye'deki direnişe destek için "ümmet iftarı" etkinliği düzenledi.
İftar saatinde tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde toplanan vatandaşlar, yerde kurulan sofralarda dualar okuyarak iftar saatini bekledi. Ezanın okunmasıyla yüzlerce katılımcı su, hurma ve simitten oluşan iftariyeliklerle orucunu açtı.
İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin, Mısır, Suriye ve diğer İslam aleminin direnişine destek vermek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.
Dünya ülkelerinin Ortadoğu'da yaşanan vahşete seyirci kaldığını anlatan Atila, "Filistin, Mısır ve Suriye'de direnen kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Bizler onlar için dua ediyoruz ve onlar gibi iftarımızı açmaya çalışıyoruz. Onların acıları bizim acımız, onların zaferleri bizim zaferimizdir. İsrail diğer ülkelerden aldığı güçle Gazze'de katliam yapıyor. Bütün insanların bu vahşete dur demesi gerekiyor" diye konuştu. Katılımcılar, iftar sonrası ellerindeki Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atarak tekbir getirdikten sonra dağıldı.