Yerel basından Güvenç'e ziyaret

Şanlıurfa yerel gazete sahipleri ve Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Şükrü Kılıç Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti. Gazeteciler, yerel basının sorunları hakkında bilgi vererek Başkan Güvenç'ten destek istedi.
Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Şükrü Kılıç, Yeniurfa Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç, İpekyol Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arısüt, Urfastar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Uzun, Dünden Bugüne Şafak Gazetesi yöneticisi Ömer Faruk Ayhan, Şanlıurfa Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kamil Güler, Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Celal Çiftçi, Gap Gündemi Gazetesi muhabiri İshak Polat, Yeniurfa Gazetesi muhabiri Zeki Altundağ ve Dünden Bugüne Şafak Gazetesi muhabiri Ramazan Sürmelisoy Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güvenç, yerel basının kentin aynısı olduğuna dikkat çekerek her türlü desteğin verileceğini kaydetti. Güvenç, kaliteli bir basının öneminden bahsederek kurumsallaşma adına tüm kamu ve sivil toplum kuruluşları olarak basının yanında olacaklarının altını çizdi. Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Şükrü Kılıç Şanlıurfa'da yerel basının genel durumu hakkında Başkan Güvenç'e bilgi verdi. Kılıç, yerel basın güçlendirilmesi için Şanlıurfa'da tüm kurumlardan destek beklediklerini belirtti.
Son bir buçuk yıldır yeler basın anlamında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Yeniurfa Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç,"Basın İlan Kurumu Şanlıurfa'da Şube açmasının ardından Şanlıurfa'da kurumsallaşma adına ciddi adımlar atıldı. Bu kurumların başında gelen gazetelerden bir tanesi de Yeniurfa Gazetesi oldu. Bu noktada Şanlıurfa Belediyesi olarak gerekli desteklerinizi bekliyoruz. Yeni başkanlık görevinizde başarılar diliyoruz."dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.
ZEKİ ALTUNDAĞ