Açık: Peygamberin sevgisini canlı tutmak istiyoruz

Kutlu Doğum coşkusu tüm dünyada ve Türkiye'de coşkuyla kutlandı. Kutlu Doğum Haftası etkinlerini değerlendiren Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1989 yılından beri kutladığı 'Kutlu Doğum Haftası'nın bu yıl coşkulu ve anlamlı bir şekilde kutlandığını söyledi. Özellikle ihlâs ve samimiyeti bütün boyutlarıyla gündeme taşımayı hedeflediklerini belirten Açık,"Kutlu Doğum Etkinleri özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımaya çalıştı. Bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev olarak kabul etmektedir. Ülkemizde önemli bir dini, sosyal ve kültürel gelenek haline gelmiş olan ve kamuoyu tarafından büyük ilgi gösterilen 'Kutlu Doğum Haftası'nın 2014 yılı ana teması 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' olarak belirlendi. Söz konusu tema, Hz. Peygamber'in ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle ele alındı. Etkinliklerdeki temel hedefimiz: Peygamberimizi daha iyi tanımak, tanıtmak, anlatmak ve onun sevgisini canlı tutmak. Peygamberimizin örnek yaşayışını özellikle ihlas ve samimiyete verdiği değer ve önemi bütün boyutlarıyla gündeme taşımayı hedefledik. Samimiyet konusunda fert ve toplum hayatında daha fazla duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sağlamak. Günümüzde ihlâs ve samimiyete aykırı söz ve eylemler ile fert ve toplum hayatında açtığı yaralara ve olumsuzlara dikkat çekmeyi önemsiyoruz. Vatandaşlar arasında birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik olarak dini duyarlılık ve birlikteliğimizi canlı tutacak çalışmalar yapmaya çalıştık."diye konuştu.
Şanlıurfa olarak hedeflerinin Peygamber sevgisini tüm dünyaya duyurmak olduğunu belirten Açık,"Kutlu Doğum Haftası gönül dünyamızda çok güzel duygular bıraktı. Şanlıurfa yoğun katılımlarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Katılımlar, Şanlıurfa'nın peygamberler şehri olduğunun bir alameti. Şanlıurfa ve ilçelerinde 10 gün boyunca her mahallede etkinlikler düzenledik. Yağmur Allah'a ham olsun katılımı etkilemedi. Rabbim 11 ay boyunca bütün bu programları gönlümüzde hissetmeyi nasip eylesin. Amacımız Peygamberimizi en güzel şekilde tanıtmak ve tanımak ile ilgili bir çaba. Urfa'nın Peygamberimize yönelik sevgisini Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak.
Bu duygu duyarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu bir reklam değil, peygamber sevgisi nasıl olur diye çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ama, şehit kardeşi ve basın mensubunu umreye göndermeyi hedefliyoruz. Kura ile gerçekleştirecek. Rabbim inşallah hayırlara vesile etsin."sözlerine ekledi.
ŞAHBAN KILIÇ