Bu final Urfa’ya yakışır

7 Mayıs günü Galatasaray ile Eskişehirspor arasında oynanılacak Ziraat Türkiye Kupası final maçının Şanlıurfa GAP Arena Stadında oynansın kararı kentte büyük sevinçle karşılandı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bu kararının açıklanmasını ardından Şanlıurfa’nın tanıtımı için büyük bir fırsatın daha yakalandığı yorumları yapılırken, büyük finale doğru vatandaşlar ve kurumlar şimdiden hazırlıklara başladı.

Kararın tam da turizm sezonuna girilirken verilmesi kent esnafını da memnun ederken, spor camiasını da heyecanlandırdı.

Şanlıurfa son olarak 5 Mayıs 2010 tarihinde Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynan Ziraat Türkiye Kupası final maçı kentin tanıtımına büyük katkı sunmuş, sosyal hayatta hareketli günler yaşanmasını sağlamıştı.

TFF tarafından dün sabah saatlerinde Galatasaray-Eskişehirspor maçının Şanlıurfa GAP Arena Stadyumunda oynanma kararı sonrası ilk açıklama Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’dan geldi. Yıldız, ‘maçın Şanlıurfa’da oynanacak olması bizleri çok mutlu etti. Böylelikle Şanlıurfa 2. testine giriyor’ dedi.

 

Şanlıurfa futbolda ikinci büyük sınavına hazırlanıyor. 2010 yılında GAP Arena stadında Fenerbahçe-Trabzonspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçı sonrası kent ikinci kez bir final maçına daha ev sahipliği yapacak. 7 Mayıs günü Galatasaray-Eskişehirspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçın GAP Arena stadında oynanma kararı verildi.

‘KARAR BİZİ MUTLU ETTİ’

TFF’nin bu kararı kentte birçok kesim tarafından sevinçle karşılanırken, konuyla ilgili ilk açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız, maçın Şanlıurfa’da oynanacak olmasını ikinci bir sınav olarak değerlendirirken kararın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Yıldız, ‘7 Mayıs 2014 tarihinde Şanlıurfa’da Galatasaray ile Eskişehir Spor arasında oynanılacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçı bize mutluluk verdi. İnşallah 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü Galatasaray ile Eskişehir Spor arasında oynanılacak olan Ziraat Türkiye Kupası Şehrimizde oynanacak. Biz özellikle bu maçın Şanlıurfa’da oynanılacak olmasından dolayı çok mutluyuz, özellikle daha önce oynanan 5 Mayıs 2010’da Fenerbahçe ile Trabzonspor ile başlayan Ziraat Türkiye Kupası’nın şimdi 2.’sini Şanlıurfa’da oynanmasından dolayı çok mutluyuz.

‘TECRÜBELERİMİZ YETERLİ’

GAP Arena stadında daha önce oynanan ulusal ve uluslararası müsabakaları örnek gösteren Yıldız, Galatasaray-Eskişehirspor maçına hazır olduklarını söyledi. Yıldız, ‘yakın zamanda yine a2 takımları arasında Türkiye ile Slovakya arasındaki maç yine Şanlıurfa’da oynandı. Oynanılan müsabakayı çok başarılı bir şekilde yürütmüş olmamız Şanlıurfa adına tesislerimizden memnun kalmaları seyircilerimizden memnun kalmaları sonucunda Ziraat Türkiye Kupası final maçını da Şanlıurfa’da oynanılacak aslına bakılırsa yakın zamanda Şanlıurfa’da epey bir etkinlik yaşandı. Şanlıurfa Göbeklitepe Yarı maratonu nu Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden katılan 500 kişilik bir sporcu katılımıyla gerçekleştirdik, hemen ardından Türkiye güreş şampiyonasını burada 500 kişilik bir sporcu kitlesiyle gerçekleştirdik, ardından Türkiye halter şampiyonasını yaklaşık 700 sporcu ile Şanlıurfa’da gerçekleştirdik ve hemen ardından atletizm bölge müsabakaları Şanlıurfa’da yapıldı’ dedi.

‘BENZER ORGANİZASYONLARA DA TALİBİZ’

Benzer ulusal spor müsabakalrının Şanlıurfa’da yapılması için alt yapının mevcut olduğunu dile getiren yıldız, ‘organizasyonlara talibiz’ dedi. Yıldız, ‘Bundan sonra’da bu ve buna benzer spor müsabakaları Şanlıurfa’ya getirmek istiyoruz burada en büyük bizim amacımız bu müsabakaların buraya getirilmesi ile hem bunun bir ekonomik getiri getirmesiyle hem şehrimizin tanıtımına çok iyi katkılar sağlayacaktır. Hem de bu fırsatta dile getirdiğimiz Şanlıurfa’yı spor şehri yapacağız vizyonuna uygun hareket etmiş oluyoruz inşallah bu testi’de bundan önceki testlerde olduğu gibi bu organizasyonu’nda başarılı bir şekilde geçireceğiz tüm Şanlıurfalılarımıza bu organizasyonun hayırlı olmasını diliyorum”  şeklinde konuştu.