Onun adı bay gol!

İsmail Buz 1. Amatör ligde Kendirspor forması ile fileleri tam 30 golle havalandıran ve gol kralı oldu, şimdi ise 2. Amatör kümede Haliliyespor formasıyla 11 maçta tam 32 gol kaydetmiş bulunuyor.
İsmail Buz, Profesyonel olarak futbol hayatına Antalya Köy Hizmetlerispor'da başlayan bir isim, sonra sırası ile Tavşanlı Linyitspor, Kütahyaspor, Bandırmaspor, İstanbul Yıldırım Bosnaspor, Şanlıurfa Belediyespor, Konya Karamanspor ve son olarak Malatyaspor'da profesyonel olarak tam 15 futbol oynamış ve profesyonel kariyerinde tam 3 kez gol kralı olmuş bir futbolcu ve aynı zamanda yerel bir televizyon kanalında "Amatörlerin dünyası" adlı programın yapımcılığını yapıyor.
Profesyonel futbol hayatımın en parlak dönemlerini Bandırmaspor, Kütahyaspor ve Şanlıurfa Belediyespor'da geçtiğini anlatan İsmail, "Kütahyaspor'da gol kralı olduğum dönem Antalyaspor beni kampa çağırmıştı, o dönem Antalyaspor kampına katılmadığı için biraz üzgün olduğunu belirtiyor,ama diyor beni en çok sevindiren gençlere bizim gibi yıllarını spora ve futbola veren birinin bir şeyler öğretiyor olması" Buz, "Profesyonel kariyerim boyunca ve şimdi dahil olmak üzere gece hayatı, içki, sigara ve hiçbir kötü alışkanlığının" olmadığını belirtiyor.
"Profesyonel futbol hayatım boyunca hiç kırmızı kart almadığını da" belirten oyuncu, Profesyonel futbol yaşantısından sonra; "Karaköprüspor, Akçakale Tarımspor, Güvenspor, Kendirspor ve halen oynamaya devam ettiğim Haliliyespor kulüplerinde amatör olarak futbol hayatımı devam ettiriyorum."
"Futbolcu sahada kendi işini yapmalı," diyen Buz, "hakemle oynamak futbolcuya bir şey kazandırmaz, aksine zarar verir düşüncesindeyim, gençlere futbolu sevdirmek ve bu gençleri futbola kazandırmak beni çok mutlu ediyor.
Futbol yaşantım boyunca unutmadığım anlar, yaşadığım şampiyonluklardır, Bandırmaspor ve Şanlıurfa Belediyespor'da yaşadığım şampiyonlukları unutamadım.
Şanlıurfa Belediyespor'da 2.lige çıktığımız sene 2003-2004 sezonunda ben de gol kralı oldum.
Şampiyonlukları asla unutamıyorum."
ZEKİ ALTUNDAĞ