Ümmetin katliamına Urfa 'hayır' diyecek!

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu adına El Birliği Derneği Başkanı Handan Karataş, platform binasında yaptığı açıklamada, 20 dakikada 529 kişi hakkında idam kararı veren Mısır cuntasına tepki gösterdiklerini belirtti.
Karataş,"Ümmetin katliamına hayır diyoruz. Cuntanın kiralık memurları, efendileri, Sisi ve emperyalist güçlerin emirlerini yerine getirmişlerdir. Müslümanların Allah'ın ve Resül'ünün yolundan dönmeyeceği bilinmelidir. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu bileşenleri olarak, İslam ümmetini ve uluslar arası kamuoyunu bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz.
Mısır'ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasi mahkumların serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Müslümanları küfür ve onun uşakları karşısında dik durmaya ve tevhidi mücadaleden vazgeçmemeye davet ediyoruz. Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu olarak 'katliam'a hayır demek için 18 Nisan 2014 Cuma günü saat 20,00'de Rabia (Topçu) Meydanı'nda toplanıyoruz. Meydanda yatsı namazı, akabinde Arapça, Türkçe ve Kürtçe dualar okunacak. Daha sonra da program tertip edilecektir.
İslami ve insan hassasiyeti olan bütün Şanlıurfalı kardeşlerimizi birlikte dua etmeye ve birlikte tek ses olarak haykırmaya davet ediyoruz."dedi. STK'lar yaptıkları basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
ŞAHBAN KILIÇ