Bilim fuarında öğrenciler yeteneklerini sergiledi

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı TÜBİTAK Bilim Fuarları Şanlıurfa'da ziyaretçilere açıldı. 5 - 12'nci arası sınıfların katıldığı Bilim Fuarlarına Şanlıurfa'dan Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı. TÜBİTAK'ın desteği ile 2013-2014 eğitim öğretim yılında ülke genelinde yaklaşık bin okulda Bilim Fuarı açılırken Şanlıurfa'da Bilim Fuarı açan okul sayısı 5 oldu. Şanlıurfa'da ilk defa Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri; fen bilgisi, matematik ve din kültürü başta olmak üzere çeşitli derslerde yaklaşık 3 ay süren çalışmalar sonucunda hazırladıkları birbirinden ilginç 57 projeyi Bilim Fuarında sergiledi.

'ÖĞRENCİLER, PROJELER KONUSUNDA YÜREKLENDİRİLMELİ'

Öğrencilere bilimi sevdirmek ve yüreklendirmeyi hedeflediklerini belirten Şanlıurfa Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ercan,"İmam-Hatip Ortaokulumuzun düzenlediği Bilim Fuar'ını gezdik. Meslek liselerinin bilim fuarlarını geziyoruz. Öğrenciler birbirinden farklı parlak fikirler geliştirmişler. Gerçekten uzun süren emeğin ürünüdür. Çok mutlu olduk, bu türden çalışmaları yapacak okullarımızın sayısı artar inşallah diyoruz. Bu tür güzel fuarları daha sık yaşamak ümidiyle. Burada amacımız bir şekilde bilimi sevdirmek, neyi, nerede kullanabileceklerini öğretmeyi hedefliyor. Bilim sadece soyut düşüncelerden ibaret değildir. Öğrencilerimizi yüreklendirmek gerekiyor, bu tür çabalarını daha da desteklememiz gerekiyor."şeklinde konuştu.

HEDEF:'BİLİMİ SEVDİRMEK'

Güzel projeleri ortaya çıkaran öğrencilere teşekkür eden Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zülfü Alımterim,''TÜBİTAK binden fazla okula projelerini sergileme fırsatı sundu. Her okul için 5 bin liralık kaynak sunuyor. Burada hedef bilimi sevdirmek ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak. Bizde Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu olarak proje sunduk, projemiz kabul edildi. Bütün derslerden projeler geldi. Bütün çocuklarımız 60'a yakın proje bulunuyor.
Bu tür organizasyonlar bütün okullarda gerçekleştirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. TÜBİTAK'a teşekkür ediyoruz."sözlerine ekledi. Daha sonra öğrenciler sergiledikleri ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
ZEKİ ALTUNDAĞ