Harran Konteyner Kentte “Demokrasi Şenliği”

Kaymakamlık basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Konteyner kentte gerçekleştirilen etkinlikte kentteki okullarda eğitim gören Suriyeli öğrenciler, okul temsilcilerini ve çocuk meclisi üyelerini seçti.
Kaymakam Selami Yazıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada gerçekleştirilen seçimle Suriyeli çocuklara demokrasi kültürünü tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.
 Suriye'de hala büyük acıların yaşandığını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:
"Rejimler bir gecede, bir ayda hatta bir yılda değişebilir. Fakat demokrasi 50 yılda hatta 100 yılda yerleşmeyebilir. Ülkemiz bu anlamda yıllardan beri dönem dönem demokrasi kesintiye uğrasa da çok köklü bir demokrasi geleneği ve seçim güvenliği oluşmuş. Biz kendilerinden öğrendiğimiz kadarıyla kendi ülkelerinde yapılan seçimlerde oy pusulaların arkasında kendi isimlerini yazarak oy kullanırlardı ve kime oy verdikleri veya hangi yönetimi destekledikleri belli olurdu. Biz burada demokrasiyi daha iyi benimseye bilme ve ülkelerine geri döndüklerinde daha özgür bir şekilde seçim yapa bilmeyi talep etmeleri adına bu eğitimi kendilerine vermeye çalışıyoruz. Bu şekilde kendilerine bir yerde demokrasi bilinci ve özgür bir şekilde seçim yapma bilincini vermeye çalışıyoruz"
Etkinlik, öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.