Adaylar dikkat! Seçmen ne istediğini iyi biliyor

Her kesimden vatandaşın görüş beyan ettiği ‘Yeniurfa Gazetesi Seçmenin Nabzını Tutuyor’ çalışmasında konuşan vatandaşlar, kentte özellikle birinci önceliğin tapu sorunu, konut, trafik, yeşil alan, işsizlik ve hizmetlerde güven sorunu olduğunu kaydetti.

Sabri Mite

Urfamız için hayırlısı ne ise istediğimiz o olacak. En başta hızlı trenden bahsetti sayın başbakanımız bu projenin hayat geçirilmesi ve şehir içi tramvayın yapılmasını isterim. Çünkü bu tür yatırımların gelmesini isterim. Gelişime yönelik yatırımları bekliyoruz. Büyük yeşil alanlar da istiyoruz. Ailemizle birlikte rahatlıkla gidip güzel vakit geçirebileceğimiz yeşil alanlar istiyoruz. 

İbrahim Kurt

Bizim için önemli olan çözüm odaklı belediye başkanıdır. Trafik sorunu ve sosyal aktivite alanları gibi sorunlarımız var bunla çözüm bulabilmeli.

Eyyüp Köksal

Büyükşehir olduğuna göre artık geniş yeşil alanlar istiyoruz. Sigorta, Manci ve Yakubiye taraflarında tapu sorunları var bu sorunların çözülmesini istiyoruz.

Ahmet Kuş

Önce ben Celalettin Güvenci destekliyorum. Bir şoför olarak trafik sorunun çözülmesini istiyorum.

Müslüm Deveci

Öncelikle Urfa’nın kalkınması benim için önemli. Birinci öncelikli sorunumuz tapu ve yeşil alan sorunumuzdur.

Sedat Çiftçi

Bahçeli evlerin ve saray önü caddesinden Balıklıgöl kadarki caddelerin trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Trafik büyük bir sorunumuz. Bir de Urfaspor’u süper lige çıkmasını isterim.

Fevzi Erol

İlk talebim daha düzenli bir Urfa isterim. Bir de konut sorununu çözmesini isterim. İmar açısından sorunlarımız var şu an en pahalı konut Urfa’da var.

Mehmet  Heşe

 

Tapularımızın verilmesini isteriz. Çünkü kaçak yaşıyor gibiyiz. Bir de bu işsizliğe çare bulsunlar.

Hasan Tel

İlk talebimiz ulaşım ve konut olurdu. Yani bu askeriyenin yerine yeşil alan yapılmasını istiyoruz. Ancak bizlere konutta lazım ben 700 lira kira ödüyorum. Ve bu birçok vatandaşı zorluyor.

İsa Mol

Eyyübiye’de yaşıyorum bu bölge çok geride kamıştır. Bizim bölgeye nedense hep iki kat imar veriyorlar oysa Eyyübiye’de de güzel çok katlı binalar yapılabilir. Bizler gece kondu yapmaya zorlanıyoruz. Oysaki izin verilse bizlerde güzel konutlar yaparız.

Hasan Mutlu

İlk talebim parkomatların kaldırılıp yolların genişletilmesini isterim. Semt ayrımı yapılmadan hizmet istiyoruz. Gelin TOKİ’ye bakın ne halde. Yedi yıldır ben TOKİ’de yaşıyorum bir çivi bile çakılmadı. Sadece bir park yapıldı. Ben bu sorunu Belediye Başkanı Fakıbaba’ya ilettiğim halde ‘git TOKİ size park yapsın’ dedi. Artık başbakandan da bir şey bekleyemiyoruz. Sanki her şeyin davası öldü gibime geliyor. 

İsmail Kaykır

Bir iş isterdim. İş odlumu her şey güzel olur. Çünkü kötülüklerin anası yokluktur derler. Ama işimiz odlumu ailemize bakarız düzenli bir hayatımız olur. Yani her taraf güzel olmuş ama işsizim ve yaşamsal ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum ne yarar yapılanlar. Sizce?

Halil kırmızıkılıç

Benim Urfalı hemşerilerim hiçbir zaman yanlışlık yapmazlar ve doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir kentiz. Ama benim sıkıntım Urfalı bir belediye Başkanı olsun isterim. Urfa’ya Urfalıya bakan bir belediye başkanı isterim.

Cihat Çiçek

Özellikle Turizm konusunda önemli işlerin yapılmasını isterim. Sadece Balıklıgöl ve Eyyüp Peygamber makamı değil başka yerlerin de Turizme kazandırılmasını isterim. Bu güne kadar Urfa’da ciddi anlamda toplumsal bir hizmet görmedik biri Ak Parti’den biri de BDP’den ben Omsan Baydemir’i kendime daha yakın görüyorum. Hayırlısı olsun derim.

Ahmet Yükkaldıran 

Suriyelilerin kentten çıkarılmasını istiyorum. Çünkü ben bir inşaat ustasıyım ve şu an eskiye göre artık iş bulamaz bir duruma geldik.

. Ali Karakeçili

Elbetteki alt ve üst yapı işlerinin yapılmasını isterim. Urfa için yeni adımların atılması gerekiyor. Çünkü Urfa yıllardır belli bir kesimin güdümünde ve hakimiyetinde olduğu için ihmal edilen büyük bir kitle var bu yüzden. Artık bu değişikliğin olması gerekiyor. Bu durumu da bizden birinin çözeceğine inanıyorum. Bu kişinin de Celalaettin Güvenç olacağına inanmıyorum. Biz kendimizi yönetebileceğimize inanıyorum. Sadece kent merkezine değil de daha da eşitlikçi bir anlayışın olmasını istiyorum. Örneğin Eyyübiye’deki çalışmaları çok yetersiz görüyorum.

Fatma Halat

Sosyal çevre düzenlemesi isterim, trafik sorunun çözülmesini yani Urfamızın kalkınmasını istiyoruz. Bakın Gaziantep çok güzel çalışıyor aynı çalışmaları burada da olsun isterim. Şehirciliğin daha da gelişmesini isterim.

Ancak bizden biri sorunları çözebilecektir. Osman Baydemir’in Diyarbakır’da neler yaptığını hepimiz görüyoruz. Çok güzel bir kent ortaya çıkardı. Aynı iyi işleri Urfa’da da yapacaktır

                                                                                                                                                                   YENİURFA