Hak Par: ben de varım

Daha önceleri çeşitli siyasi hareketler içerisinde yer alan bazı yazılarından dolayı hapis hayatı da yaşayan 12 Eylül darbesi ile 31 yıl Avrupa’da sürgünde olan Yazar Kemal Burkay Hak Par’ın Genel Başkanı. Parti bir süredir Şanlıurfa İl Teşkilatı olarak merkez ve ilçelerde seçim çalışmalarını yürütüyor.

BDP çizgisine de yakın kabul edilen Hak Par’ın seçimlere katılması BDP oylarını olumsuz etkileyebilecek bir parti değerlendirmesi ise hükümeti ve diğer partileri de rahatlatan bir dayanak olarak kabul görüyor. Kürt hak ve özgürlükleri noktasında çalışma yürüten Hak Par Kürtler için Federasyon yönetimini savunurken, BDP’nin Demokratik Özerklik taleplerini eleştiriyor. Kürt siyasi hareketinin son yıllarda ortaya çıkardığı Hak Par özellikle Kürt seçmen oylarını böldüğü gerekçe ile de BDP’nin eleştirilerine maruz kalıyor.

Yeniurfa Gazetesinin görüştüğü Hak Par Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Sinan Bingöl, seçimlerde önemli ölçüde oy alabileceklerini iddia etti. İnşaat Demircisi olan Bingöl bir yıldır siyasetle ilgilediğini ve siyasi yaşamına da Hak Par’da başladığını söylüyor. Seçilmesi durumda şeffaf bir yönetim vaat eden Bingöl, Şanlıurfalılara daha yaşanabilir bir kent sözü verdiklerini belirtti.

Çalışmalarıma mahalle toplantıları ile devam ettirdiğini belirten Bingöl, kendi imkanları ile tüm mahallelerde seçim çalışmalarını yürüttüğünü mahalle halkı ile görüşüp sorunlarını dinleyerek, seçmeden Hak Par’ı desteklemesini talep ettiğini söyledi.  

Bingöl; en az yüzde 15 ay alacağız

Halkın her kesiminden oy alabileceklerini ve 30 Mart seçimlerinde en az yüzde 15 oy beklediğini kaydeden Bingöl, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda çalışmalarını şöyle sıraladı; “Seçildiğimiz zamanda bir çok sorunu çözebilecek ekibimiz de hazırdır. Ve Urfa’nın tüm sorunlarını çözmeye hazırız.

Urfa’da tespit ettiğimiz sorunların başında kentleşme sorunu var, işsizlik sorunları görünüyor. Tabi klasik belediyeciliğin dışında sağlık, eğitim ve kültürel hizmetlerimiz olacak. En en fazla daha iyi bir Şanlıurfa talebinde bulunuyor. Modern ve temiz bir kent isteği en başta geliyor. Bunun dışında tapu sorunları gündeme geliyor. Ve bizler bu sorunları çözebiliriz”

Halka görüşmelerinizde nasıl tepki alıyorsunuz? Hak Par diyince sizleri nasıl karşılıyorlar? Surlarını cevaplayan Bingöl, Partilerinin pek duyulmadığını bu yüzden vatandaşa kendileri ilgili ayrıca bilgi verdiklerini belirtiyor. Bingöl, ‘Hak Par Urfa’da çok duyulmamış ama anlattığımız zaman insanların ilgisini çekiyor. Olumsuz bir tepki ile karşılaşmıyoruz. Vatandaş dinlemek istiyor her zaman’ şeklinde konuştu.

HAK PAR’IN ADAYLARI

10 ilçede seçime katılan Hak Par’ın aday listesini kamuoyuna da duyuruyor. Seçime 23 gün kala parti çalışmaları ekonomik yetersizliklerden dolayı aksıyor. Bu da adayların tanıtımını olumsuz etkilediği görülüyor. Hak Par’ın Belediye Başkan Adayı listesi ise şöyle;

Karaköprü’de Bekir Işık

Eyyübiye’de Emin Doğan

Haliliye’de Emir Doğan

Harran’da Vedat Yıldırım

Hilvan’da Şükrü Çelik

Bozova’da Bilal Çelik

Birecik’te Melik Gazi Gelener

Viranşehir’de Mehmet Açıl

Siverek’te Ahmet Çolak

Akçakale’de Mehmet Çelik

Aday gösterildiği açıklandı. Hak Par Halfeti, Suruç ve Ceylanpınar’da seçimlere katılmayacak.