AİBPA heyeti, çadır kentte incelemelerde bulundu

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat tarafından karşılanan heyete kamplar hakkında brifing verildi. Heyet daha sonra konteyner kentteki sosyal tesisleri ve marketi gezdi, bir aileyle evinde görüştü. AİBPA heyeti ardından Suriyelilerin barındığı çadır kentte incelemelerde bulundu.
AİBPA Ekonomik Komite Başkanı ve AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'ye komşu ülkelerdeki kampları görme şansı yakaladıklarını söyledi. Yapılan çalışmalardan gurur duyduğunu aktaran Ercoşkun, "Hem Ürdün hem de Lübnan'daki kampları kıyasladığımızda ülkemizde verilen hizmetin yüzde birini sağlamaları mümkün değil. Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
AİBPA Enerji Komitesi Başkanı Stefan Schennach ise Suriye'de yaşanan olayların kendilerini yakından ilgilendirdiğini belirterek, Türkiye'nin Suriyelilere gösterdiği misafirperverliğin kendilerini derinden etkilediğini belirtti.
İtalyan senatör Maria Mussini de kamplarda verilen hizmetleri çok beğendiğini ifade ederek, Suriyelilere Türk hükumetinin sağladığı imkanların hayal ettiklerinin çok daha üzerinde olduğunu kaydetti. AA