BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELEDE GÜÇ BİRLİĞİ

Seminere Suruç ilçe müftüsü, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Üç aşamalı olarak gerçekleşen seminerde, bağımlılık konusu katılımcılara detaylı bir şekilde açıklandı. İl müftüsü Ramazan Tolan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, başarı elde etmek için donanımlı, düzenli ve disiplinli bir yaşam seçmeleri gerektiğini vurguladı. Sağlıklı ve başarılı bireylerin hayatında yanlışlıklara yer olmadığını belirten müftü Ramazan Tolan, yanlış ortamlardan uzak durmaları ve beklentilere yönelik çalışmalar yapmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, manevi değerlere bağlı bir gençlikle ülkenin kalkınabileceğini ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarının önemini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi Bağımlılıklarla Mücadele Koordinatörü, eğitimci Muharrem Çelik ise seminer öncesinde Sayın Vali Hasan Şıldak'ın eğitime ve gençliğe verdiği değeri vurgulayarak, öğrencilere valinin selamlarını iletti. Çelik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İl Müftülüğü ile birlikte Şanlıurfa genelinde benzer eğitimlerin yürütüldüğünü belirtti ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'na teşekkür etti.

Eğitimci Muharrem Çelik, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, onların geleceği için çalıştıklarını ve gençlerin de kendilerine önerilenleri uygulamaları durumunda birlikte başarılı olabileceklerini ifade etti. Bağımlılıklarla mücadele etmek için gençlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Çelik, imamlara da seslenerek, sigaradan uzak durmaları gerektiğini ve gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Seminer sonrasında yapılan geri bildirimlerde, uygulamalı örneklerin katılımcılar üzerinde olumlu bir etki bıraktığı gözlemlendi.