AŞİR KAYABAŞI'NIN, ANADOLU'NUN FATİHİ "KUT"ALMIŞ OĞLU SÜLEYMAN ŞAH" KİTABI ÇIKTI

Şanlıurfa şair-yazar Aşir Kayabaşı’nın 5. Kitabı olan "Anadolu'nun Fatihi "Kut"almış oğlu Süleyman Şah" isimli yeni kitabı okuyucuları ile buluştu.

Şimdiye kadar yazdığı eserler ile Şanlıurfa’nın tarihine ve kültürüne önemli katkılar veren Kayabaşı aynı zamanda Yeniurfa Gazetemizinde köşe yazarları arasında yer almaktadır.

Geçtiğimiz günlerde kitapseverler ile buluşan kitaptabın önsözünde, “Atatürk işte geleceği öngören bir ruhla bir “Akşam sofrada bulunanlardan Recep Peker, Atatürk’ün yurdumuzun sınır boylarından getirilecek topraklar içine yatırılmasını ileri sürmüştü. Atatürk, Recep Peker’in bu düşüncesinden çok duygulanmış ve Bayan Âfet’e: “Bunu unutma!..” demişti.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk de vasiyet etmiş, Anıtkabirde ki, mozolesine “Süleyman Şah’ın türbesinden getirilen toprak konulur.” Sözlerine yer verilir.

ŞAİR-YAZAR AŞİR KAYABAŞI:

1956 yılında Şanlıurfa İl merkezine bağlı Kısas Köyü’nde dünya’ya geldi. İlköğrenimini köyünde tamamladı. Babasının memuriyeti dolayısı ile Ortaöğrenimine Şanlıurfa İli Siverek İlçesinde başlayarak, 1971 -72 Öğretim yılında Lise’yi bitirdi. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bölümü’ ne kaydını yaptırdı. 1976 -77 Öğretim yılında buradan mezun oldu.

Mezuniyetini müteakip 1978 yılında Şanlıurfa Kapalı ve Açık Cezaevi’ne Sosyal Hizmet Uzmanı olarak tayin edildi. Samsun Kapalı ve Isparta Kapalı ve Açık Cezaevinde görev yaptı.

      Bazı şiirleri Cem dergisinde yayınlandı, ayrıca makale ve araştırma yazıları Şanlıurfa yerel gazetelerinden, Hizmet, Güneydoğu, Halkın Sesi ve Anadolu Gazetesi ve son olarak Yeniurfa Gazeteside yazıları yayınlandı.  Yazarın kitapları, “Urfa Dağlarında Köroğlu Esemoğlu Kuloğlu, Kısaslıdır Bizim Aslımız, Urfalı Alevi, Bektaşi Şairleri, Kültürel ve İnançsal Açıdan Alevi-Bektaşi Cemi, Ahi Yaren Sohbeti ve Urfa Sıra Gecesi” isimli kitapları yayınlandı.

HASAN GÜLER